luni, 11 februarie 2013

Traian Oprea judecat - devalizare şi subminare


Varujan , o fi strain de toate astea ?

--> De ce zic asta ! Daca dnu Vozgan era curat , facea un scandal mostru si concedia pina la ultimul mohican banuit ca ar fi prejudiciat institutia si statul din care se indestuleaza cetele de golani ! 


Consilierul lui Varujan Vosganian, Traian Oprea, judecat în două dosare: devalizarea Hidroelectrica şi subminarea economiei naţionale


Fostul director general al Hidroelectrica, Traian Oprea, a fost numit consilier al ministrului Economiei, Varujan Vosganian. El este inculpat în două dosare penale privind devalizarea Hidroelectrica, dosare cu prejudicii de 168 milioane de dolari.

Vezi și

1.  Schema de tratament pentru cazurile ușoare de Covid-19

2.  Romania traiește , încă ,  din inertia bogățiilor create in Epoca Comunistă

3.  Scara de valori a societății romanești 

4.  Hrana vie

5.  Europa privită din viitor 

6.  Planurile in derulare sunt o munca in progres,  veche de sute de ani  

7.  Destinatii uimitoare pe glob

8.  Miracolul japonez- Drum reconstruit în patru zile

9.  Duda a pus mâna pe Casa Regală

10.               Nu poti multiplica bogatia divizand-o !  

11.               Evolutia Laptop - Cântărea 5,44 kg

12.               A fi patriot nu e un merit, e o datorie.! 

13.               În vremea monarhiei, taranii romani reprezentau 90% din populatie si nu aveau drept de vot.

14.               Miracolul din Noua Zeelandă - LYPRINOL

15.               Cea mai frumoasă scrisoare de dragoste

16.               Locul unde Cerul se uneste cu Pamantul

17.               Fii propriul tău nutriționist

18.               Maya ramane o civilizatie misterioasa

19.               Slăbești daca esti motivat

20.               Serbet de ciocolata

21.               Set medical Covid necesar acasă

22.               Medicament retras - folosit în diabet

23.               Brexit-ul - Spaima Europei

24.               Virusul Misterios

25. Inamicul numărul unu al acumulatorilor 

26.               Sistemele solare - apă caldă

27.               Economisirea energiei electrice

28.                Hoțul de cărți

29.               Aparitia starii de insolventa

30.               TRUMP ESTE PRESEDINTE

31.               Microbii din organismul uman

32.               Despre islamizarea Europei. O publicăm integral.  Și fără comentarii. 

33.               „Naţiunea este mai importantă ca Libertatea !”

34.               Masca ce omoară virusul     O veste de Covid  

35.               Primul an de viaţă - Alocatia pentru copil

 


În primul caz, Oprea este judecat de Tribunalul București încă din 2006 în așa numitul dosar al prizelor Siemens false, unde este acuzat de abuz în serviciu. În șase ani, dosarul a fost trimis de trei ori la Curtea Constituțională, unde ultima dată a stat doi ani și o lună până să fie returnat judecătorilor. Traian Oprea a cumpărat prize şi întrerupătoare chinezeşti din bazar, inscripţionate în fals cu sigla Siemens, cu un preţ de 38 de ori mai mare decât valoarea reală. Oprea, împreună cu alţi patru foşti directori au fost trimişi în judecată în august 2006, după ce în 2004 au cumpărat fără licitaţie de la firma Enol Group SA produse sub sigla Siemens, contrafăcute, la preţuri de 8 până la de 38 mai mari decât preţul pieţii, suma totală plătită fiind de 20.280.398.519 lei vechi.

Achiziții inutile
Potrivit DNA, societatea nu avea nevoie de respectivele prize, comutatoare sau siguranţe automate. Calitatea acestora era foarte slabă, de producţie chinezească şi au fost procurate de la tarabe din complexul comercial Dorally din comuna Afumaţi - judeţul Ilfov.
A vândut energie ieftină pe o secetă cruntă
Al doilea proces în care este judecat specialistul ministrului Vosganian privește un prejudiciu de 165 milioane de dolari în dauna aceleași societăți de stat. Alături de fostul ministru al Economiei Codruț Sereș, Oprea este judecat din septembrie 2011 pentru complot și subminarea economiei naționale. Potrivit procurorilor, Eugen Pena, fost director general al Hidroelectrica, a organizat o structură infracţională cu ajutorul lui Traian Oprea, director general al societăţii, Victoria Geormăneanu, fost director economic, George Asan, director furnizare, Nicolae Opriş şi Georgeta Iosif, directori în aceeaşi societate cu capital integral de stat și au produs un prejudiciu de 165 milioane de dolari.
Nu s-au atins de contracte
În 2003, în condiţii de secetă hidrologică pe Dunăre, directorii de la Hidroelectrica nu au invocat clauza de forţă majoră inserată în contractele de furnizare a energiei electrice, până la normalizarea regimului hidrologic, şi nici nu au renegociat preţurile, lucru care a produs pierderi imense pentru societate. Acest lucru a condus la " imposibilitatea asigurării, în anumite perioade de timp, a rezervei de putere necesare funcţionării în siguranţă a Sistemului Energetic Naţional - ramură strategică a economiei naţionale, aspect de natură să submineze economia naţională”, se arată într-un comunicat al DIICOT.
Cumpără scump și vinde ieftin
Mai mult, societatea de stat a ”depăşit planul”, prin achiziţia de energie de la producătorii termo, la preţuri mult mai mari decât cele stabilite conform contractelor de vânzare de energie electrică. Codruţ Sereş, în calitate de Ministru al Economiei şi Comerţului, a sprijinit activitatea directorilor penali de la Hidroelectrica, având în vedere că nu a sesizat prin organelle judiciare, chiar dacă ştia de faptele ilegale care se întâmplau acolo. În plus, Sereş a modificat materialul realizat de propriul Corp de Control.

Autor: Virgil BurlăIonel Stoica EVZ.ro http://www.evz.ro/detalii/stiri/consilierul-lui-vosganian

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu