luni, 17 septembrie 2012

Fantana arteziana de 1 miliard


Fantana arteziana de 1 miliard in curtea primarului 


Firmele de constructii care au incheiat cu Primaria Prisacani un contract in valoare de 2,5 milioane euro, pentru refacerea infrastructurii, au efectuat si lucrari de modernizare si imbunatatire la casa edilului-sef, Constantin Chirila • Intrucat s-a constatat ca primarul nu a platit lucrarile respective, procurorii au ajuns la concluzia ca el a primit in acest mod mita pentru a inchide ochii la devizele umflate artificial de firmele de constructii • Printre lucrarile de care a beneficiat primarul se numara si amenajarea unei fantani arteziene, a carei valoare ajunge pana la 1 miliard de lei vechi

Vezi și

1.  Schema de tratament pentru cazurile ușoare de Covid-19

2.  Romania traiește , încă ,  din inertia bogățiilor create in Epoca Comunistă

3.  Scara de valori a societății romanești 

4.  Hrana vie

5.  Europa privită din viitor 

6.  Planurile in derulare sunt o munca in progres,  veche de sute de ani  

7.  Destinatii uimitoare pe glob

8.  Miracolul japonez- Drum reconstruit în patru zile

9.  Duda a pus mâna pe Casa Regală

10.               Nu poti multiplica bogatia divizand-o !  

11.               Evolutia Laptop - Cântărea 5,44 kg

12.               A fi patriot nu e un merit, e o datorie.! 

13.               În vremea monarhiei, taranii romani reprezentau 90% din populatie si nu aveau drept de vot.

14.               Miracolul din Noua Zeelandă - LYPRINOL

15.               Cea mai frumoasă scrisoare de dragoste

16.               Locul unde Cerul se uneste cu Pamantul

17.               Fii propriul tău nutriționist

18.               Maya ramane o civilizatie misterioasa

19.               Slăbești daca esti motivat

20.               Serbet de ciocolata

21.               Set medical Covid necesar acasă

22.               Medicament retras - folosit în diabet

23.               Brexit-ul - Spaima Europei

24.               Virusul Misterios

25. Inamicul numărul unu al acumulatorilor 

26.               Sistemele solare - apă caldă

27.               Economisirea energiei electrice

28.                Hoțul de cărți

29.               Aparitia starii de insolventa

30.               TRUMP ESTE PRESEDINTE

31.               Microbii din organismul uman

32.               Despre islamizarea Europei. O publicăm integral.  Și fără comentarii. 

33.               „Naţiunea este mai importantă ca Libertatea !”

34.               Masca ce omoară virusul     O veste de Covid  

35.               Primul an de viaţă - Alocatia pentru copil

 

O fi la moda acum, in PNL Iasi, sa se dea spaga in lucrari de constructii si modernizare la vila? Asa cum presedintele PNL Iasi, Relu Fenechiu, le-a ridicat vile directorilor de la Electrica Moldova, pentru ca firmele sale sa obtina contracte de 2 milioane euro, si subordonatul sau, primarul liberal de la Prisacani, Constantin Chirila, a beneficiat de lucrari de imbunatatire si modernizare a casei pe care o are in satul Moreni. Departamentul de Lupta Antifrauda a constatat ca acestea au fost realizate de firma Casrep SRL si ca edilul nu le-a platit. De aceea, procurorii DNA Iasi, care au deschis o ancheta, au tras concluzia ca, in acest fel, primarul a luat mita pentru a inchide ochii la anumite nereguli facute de firma de constructii in cadrul etapelor de implementare a proiectului de modernizare a infrastructurii.

Printre lucrarile realizate la casa primarului se numara si amenajarea unei fantani arteziene in trei trepte, a carei valoare ajunge pana la aproximativ 1 miliard de lei vechi. De altfel, se pare ca primarul si reprezentantii firmei de constructii s-au inteles perfect. Astfel, aceasta a inceput sa deconteze lucrari pe care nu le-a efectuat niciodata. Trebuie precizat ca, printre lucrarile pe care trebuia sa le realizeze firma Casrep in comuna, se numara si infiintarea unei retele de canalizare in satele Moreni si Prisacani. Cand a vazut ca se poate juca cu decontarea lucrarilor in cadrul proiectului finantat cu fonduri europene, primarul a decis sa-si racordeze locuinta la canalizare. Initial, proiectul nu prevedea ca reteaua de canalizare sa fie trasa si pe ulita pe care locuieste edilul. De aceea, Constantin Chirila a cerut firmei de constructii sa modifice proiectul si sa devieze reteaua prin fata casei sale. In acest dosar mai sunt cercetate si alte persoane.

Contactat in mai multe randuri, Constantin Chirila a refuzat sa comenteze acuzatiile care i se aduc.

Ancheta extinsa

Cercetarile care-l vizeaza pe primarul din Prisacani au fost extinse si in alte comune din judetul Iasi. Asta deoarece s-au constatat ca firma Casrep si-a facut o obisnuinta din a factura lucrari de constructii pe care nu le-a realizat. Cercetarile vizeaza si lucrari din comunele Ipatele si Mironeasa. In anul 2010, comuna Prisacani a primit o finantare in valoare de 2,5 milioane euro prin Fondul European Agricol pentru Dezvoltare Regionala (FEADR)-Masura 3.22, in vederea implementarii unui proiect care se refera la infiintarea unei retele de canalizare pe o lungime de 8 kilometri in satele Moreni si Prisacani. De asemenea, proiectul prevede si realizarea unei statii de epurare. In plus, fondurile, in valoare de 2,5 milioane euro, au fost aprobate si pentru amenajarea stadionului comunal si a unor alei pietonale la marginea drumului principal, care traverseaza comuna.

In ceea ce priveste comuna Ipatele, fondurile, in valoare de aproximativ 3 milioane euro, au fost aprobate pentru modernizarea unor drumuri satesti, reabilitarea unui camin cultural, amenajarea unor spatii verzi si a unor parcuri de joaca pentru copii, infiintarea retelei de canalizare si a statiei de epurare in satele Ipatele, Cuza Voda si Bacu, precum si achizitionarea unui utilaj de deszapezire. In cadrul cercetarilor s-a constatat ca autogrederul achizitionat este second-hand, dar a fost platit ca si cum ar fi fost nou. Utilajul a fost furnizat de SC Duma Trucks SA Craiova, aceeasi firma care, impotriva prevederilor legale, a furnizat un autogreder second-hand Primariei Cotnari.   http://www.bzi.ro/spaga-fantana-artezian

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu