joi, 25 aprilie 2013

Salarii fabuloase de 43000 euro !

Capcana veniturilor medii
Venitul mediu este întotdeauna mai mare decit Venitul Minim, asa că Venitul Mediu nu are legătură cu realitatea Nivelului de trai .

care să acopere 
”COȘUL MINIM DE CONSUM” la cea mai mică pensie .
Deci, dacă pensia Min este 1000 lei și Coșul Minim de Consum este 3200 lei,
majorarea toturor Pensiilor trebuie făcută cu 2200 Lei .

Deci, cu cîi diferența dintre venitul Max și Min este mai mare, valoarea venitului mediu este si ea mai mare, așa că Valoarea medie este un parametru care îi duce în eroare pe oamenii amărîți/ săraci .
Să facem un calcul de exeplu, salariul min = 1000 lei, iar salariul Max este 25.000 lei , deci salariul mediu ar fi (25000+1000) : 2 = 13000 lei .
Să luăm un exemplu aberat cum că parlamentarii si-au dat o compensatie de criză de aprox 4000 lei plus majorarea veniturilot cu circa 2000 lei tot de criză, adică la calculul anterior, mai adăugăm 6000 lei, adică 31000 + 1000 lei = 32.000 lei, la care facem media = 16.000 lei, adică teoretic a crescut nivelul de trai, dar Talpa Țării nu a văzut NIMIC .


Pentru a analiza potențialele efecte pe termen lung asupra venitului pe cap de locuitor, analiștii Euler Hermes au acordat atenție sporită riscului unei „capcane cu venituri medii”. Pe baza previziunilor de creștere economică pe termen lung pre-criză și post-criză, analiștii prognozează că până în 2029, Ungaria, România și Letonia vor avea o tranziție întârziată de câțiva ani, deși prezența lor în UE va preveni intrarea în capcana veniturilor medii. Î
ntr-adevăr, România a înregistrat o creștere constantă a venitului pe cap de locuitor până în 2019. Inițial, se prognoza că România va face tranziția către grupul țărilor cu venituri medii mari cel târziu în 2026, dar criza provocată de Covid-19 întârzie în acest moment prognoza cu încă un an.

Vezi Sursa Info AICI

Sporuri "nesimţite" la Finanţe: 
Un bufetier pleca acasă cu 2.400 de lei, un şofer, cu 4.200

13.413 lei net. Acesta era, înainte de reducerea cu 25% şi de tăierea stimulentelor, cel mai mare venit lunar din Ministerul de Finanţe. Un bufetier pleca acasă cu 2.370 de lei, din care aproape 1.800 erau stimulente.

Venitul net de peste 13.000 de lei aparţine unui director general de la Autoritatea de Certificare şi plată. 9.672 de lei reprezintă salariul şi 3.741 de lei stimulente, informează Money.ro. Datele apar în centralizatorul veniturilor tuturor angajaţilor din Ministerul de Finanţe pe luna aprilie, singura lună în care, la dispoziţia premierului, ministerele au afişat pe site-urile proprii veniturile angajaţilor.

În afara situaţiilor excepţionale, cel mai mic venit a fost de 1.218 lei, aferent unui post de secretar dactilograf, compus din 517 lei salariu şi 701 lei suplimente. Suplimentele erau aşadar mai mari decât salariul de bază.

Măsuri de Austeritate

-Tăierea sporurilor ridicole

-De la Stat, un singur venit, Pensie sau salar !

-Raport 1/4 intre venitul Max și Min !

-Majorarea cu sumă fixă

- Aceeași Lege pentru TOȚI - -Legea Salarizării Unitare

https://ppps2003.blogspot.com/2012/12/salariu-de-primar-pretul-edililor.html



Vezi și

1.  Schema de tratament pentru cazurile ușoare de Covid-19

2.  Romania traiește , încă ,  din inertia bogățiilor create in Epoca Comunistă

3.  Scara de valori a societății romanești 

4.  Hrana vie

5.  Europa privită din viitor 

6.  Planurile in derulare sunt o munca in progres,  veche de sute de ani  

7.  Destinatii uimitoare pe glob

8.  Miracolul japonez- Drum reconstruit în patru zile

9.  Duda a pus mâna pe Casa Regală

10.               Nu poti multiplica bogatia divizand-o !  

11.               Evolutia Laptop - Cântărea 5,44 kg

12.               A fi patriot nu e un merit, e o datorie.! 

13.               În vremea monarhiei, taranii romani reprezentau 90% din populatie si nu aveau drept de vot.

14.               Miracolul din Noua Zeelandă - LYPRINOL

15.               Cea mai frumoasă scrisoare de dragoste

16.               Locul unde Cerul se uneste cu Pamantul

17.               Fii propriul tău nutriționist

18.               Maya ramane o civilizatie misterioasa

19.               Slăbești daca esti motivat

20.               Serbet de ciocolata

21.               Set medical Covid necesar acasă

22.               Medicament retras - folosit în diabet

23.               Brexit-ul - Spaima Europei

24.               Virusul Misterios

25. Inamicul numărul unu al acumulatorilor 

26.               Sistemele solare - apă caldă

27.               Economisirea energiei electrice

28.                Hoțul de cărți

29.               Aparitia starii de insolventa

30.               TRUMP ESTE PRESEDINTE

31.               Microbii din organismul uman

32.               Despre islamizarea Europei. O publicăm integral.  Și fără comentarii. 

33.               „Naţiunea este mai importantă ca Libertatea !”

34.               Masca ce omoară virusul     O veste de Covid  

35.               Primul an de viaţă - Alocatia pentru copil

 


Aceste suplimente au revenit aproape tuturor angajaţilor din minister, în multe cazuri fiind mult mai mari decât salariul de bază. Mai mult, ele au fost încasate şi pentru posturi pentru care o astfel de stimulare a performanţei este discutabilă.


Spre exemplu, un şofer a încasat, în aprilie 2010, un venit net de 4.210 lei, din care 3.226 de lei erau doar stimulente. Un îngrijitor 2 a primit 1.979 de lei, din care doar 495 de lei a fost salariu şi restul de 1.484 de lei stimulente. Un bufetier a plecat acasă, în aceeaşi lună, cu 2.370 de lei, dintre care nu mai puţin de 1.776 de lei erau stimulente.

Salarii nesimţite de aproape 13.000 de lei, la stat. Află cine primeşte sporuri de mii de lei 

Criza nu a ajuns şi la Autoritatea Naţională pentru Restituirea Proprietăţilor unde salariile sunt uriaşe. Potrivit unor documente intrate în posesia România TV, şeful de cabinet al celei care conduce instituţia de stat are un salariu de aproape 13.000 de lei.

Potrivit unui ordin semnat chiar de şeful ANRP, Dorina Danielescu, şeful său de cabinet, Paul Octav Lucian, are de salariu de aproximativ  de 9.500 de lei, la care se adaugă şi sporuri în valoare de aproape 3.500 de lei. Nu este un salariu ilegal, pentru că acea plafonare a salariilor se aplică doar în cazul şefilor de companii şi agenţii de stat.
Totuşi, potrivit unor informaţii şi preşedintele ANRP ar avea un venit total care s-ar apropia de 12.000 de lei. Acea decizie privind plafonarea la maximum 4.800 de lei nu se aplică şi în cazul Agenţiei Naţionale pentru Restituirea Proprietăţilor.
Vorbim de o instituţie controversată, implicată în mai multe scandaluri de corupţie. Cu doar câteva luni, fostul vicepreşedinte al acestei agenţii a fost arestat într-un dosar de trafic de influenţă şi corupţie.

 Sursa 




Cât câștigă unii angajați din Ministerul Justiției și Ministerul de Interne



Un articol de: B1 TV | 02 Mai 2013, 18:52

Peste 11.000 de lei. Atât câştigă într-o lună un director sau un şef de departament din Ministerului Justiţiei sau din Ministerul de Interne.

Asta chiar dacă salariul ministrului este la jumătate. Informaţiile privind salariile imense încasate de la bugetul statului apar în contextul în care Guvernul a dezvăluit recent lista salariilor mari din companiile energetice cu capital de stat.

După ce Guvernul a făcut publică lista salariilor nesimţite din companiile de stat, au ieşit la iveală noi informaţii cu privire la remuneraţiile consistente ale unor angajaţi din Justiţie şi Ministerul de Interne. Este vorba despre directori sau inspectori şefi care ajung să câştige până la 14.000 de lei, cu mult peste salariul încasat de miniştrii Radu stroe sau Robert Cazanciuc.

Şi la Ministerul de Interne un secretar general sau un şef de departament a încasat, în luna martie a anului 2013,  mai bine de 11.000 de lei.

Săptămâna trecută, Guvernul a prezentat lista salariilor uriaşe din companiile de stat. În topul veniturilor nesimţite se află directorul Comisiei de Supraveghere a Asigurărilor, care încasează lunar peste 42.000 de euro.




Guvernul , ca sa nu zic Mîrlamentarii trebuie sa gandeasca un sistem de alocare bugetara catre institutii , pe baza criteriilor de performanta .
Adica , zic eu - daca nivelul evazionarii nu a scazut , anul urmator , se reduce bugetul alocat institutiilor !
Pentru ca , acum , sistemul tembel care a ramas din vremea lui Ceausescu , prevede ca , daca institutia a cheltuit banii alocati anului in curs , anul viitor , institutia v-a primi mai multi bani  

Datorita acestei mentalitați tembele , institutiile cumpara totfelul de tampenii , mai ales spre sfarsitul anului .


Salarii FABULOASE la stat: 43.000 de euro LUNAR, pentru şefii de la Comisia pentru Supravegherea Asigurărilor



vineri, 19 aprilie 2013

Tvr - O taxa Abuziva

La TVR se jefuiesc banii luati abuziv de la contribuabili !

Salarii foarte mari , dar si de 97 de milioane  , în fiecare lună (altii doar 61 de milioane ) , 

salarii ajustate si cu premii lunare  în jur de 30 de milioane 

                                                 

Televiziunea Romana isi difuzează programele pe patru canale centrale: TVR1, TVR2, TVR3 si TVR Internaţional. O versiune experimentală de înaltă definiţie a TVR se difuzează pe satelit şi în Bucureşti prin DVB-T sub denumirea de TVR HD.
Pe lângă acestea mai funcţionează şi şase studiouri regionale la Bucureşti, Cluj-Napoca, Târgu Mureş, Iaşi, Timişoara şi Craiova. 


D'ale lui Tanase
Se intentioneaza sa majoreze taxa la Tv 

Cum a venit , a mai tras un TVR la Cluj cu Prostulica , ca nu era paguba prea mare , era doar un miliard , iar ca sa fie traba buna , a mai tras cateva salarii de 40.000 euro ! Si ueteasa ner-am pricopsit cu o plata de un miliard de euro , dar si cu inpmpetent la TVR !
Mă găndesc si eu !

Vezi și

1.  Schema de tratament pentru cazurile ușoare de Covid-19

2.  Romania traiește , încă ,  din inertia bogățiilor create in Epoca Comunistă

3.  Scara de valori a societății romanești 

4.  Hrana vie

5.  Europa privită din viitor 

6.  Planurile in derulare sunt o munca in progres,  veche de sute de ani  

7.  Destinatii uimitoare pe glob

8.  Miracolul japonez- Drum reconstruit în patru zile

9.  Duda a pus mâna pe Casa Regală

10.               Nu poti multiplica bogatia divizand-o !  

11.               Evolutia Laptop - Cântărea 5,44 kg

12.               A fi patriot nu e un merit, e o datorie.! 

13.               În vremea monarhiei, taranii romani reprezentau 90% din populatie si nu aveau drept de vot.

14.               Miracolul din Noua Zeelandă - LYPRINOL

15.               Cea mai frumoasă scrisoare de dragoste

16.               Locul unde Cerul se uneste cu Pamantul

17.               Fii propriul tău nutriționist

18.               Maya ramane o civilizatie misterioasa

19.               Slăbești daca esti motivat

20.               Serbet de ciocolata

21.               Set medical Covid necesar acasă

22.               Medicament retras - folosit în diabet

23.               Brexit-ul - Spaima Europei

24.               Virusul Misterios

25. Inamicul numărul unu al acumulatorilor 

26.               Sistemele solare - apă caldă

27.               Economisirea energiei electrice

28.                Hoțul de cărți

29.               Aparitia starii de insolventa

30.               TRUMP ESTE PRESEDINTE

31.               Microbii din organismul uman

32.               Despre islamizarea Europei. O publicăm integral.  Și fără comentarii. 

33.               „Naţiunea este mai importantă ca Libertatea !”

34.               Masca ce omoară virusul     O veste de Covid  

35.               Primul an de viaţă - Alocatia pentru copil

 


Că TVR1 trebuie sa prezinte permanent starea natiunii - Stiri , Actualitati si Anchete economico-sociale .......

In prezent , TVR1 , transmite la noroc ce vor , ce o fi , ca banii grasi vin


 oricum , sau cum spunea cineva - la TVR merge si daca esti


 mai prostanac , ca multimea , adica Poporul Roman , da banii 


oricum constiincios in fiecare luna






Președinții Radioteleviziunii Române
Octavian Paler (1968 - 1970)
Vasile Musat
Teodor Marinescu
Mihail Bujor Sion
Gheorghe Nastase
Valeriu Pop
Alexandru Ionescu
Ilie Radulescu
Petre Constantin (1984 - decembrie 1989)[4][5]
Președinții Radioteleviziunii Române după 1989
Aurel Dragoș Munteanu (decembrie 1989 – ianuarie 1990)
Răzvan Theodorescu (1990 – 1992)
Directorii Televiziunii Române
Paul Everac (1992 – 1994)
Titus Popa (1994 - 1996)
Stere Gulea (1996 - 1998)
Cristian-Valeriu Hadji-Culea (1998 - 2002)
Valentin Nicolau (2002 - 2005)
Tudor Giurgiu (2005 – 2007)
Alexandru Sassu (2007 - 2010)
Alexandru Lăzescu (2010 - 12 iunie 2012)[6]
Radu Călin Cristea (interimar): 12 iunie - 3 iulie 2012[6]
Claudiu Săftoiu: 2012 - 2013
Stelian Tănase: în prezent

Societatea Română de Televiziune în prezent  -   Obiect de activitate
Realizarea programelor de televiziune în limba română, în limbile minorităților naționale sau în alte limbi, cu scop informativ, de divertisment, cultural, educativ.


Vedere din curtea sediului TVR
Difuzarea programelor prin stații de emisie și linii pentru transmiterea programelor, aflate în proprietate, sau prin închirierea rețelelor de telecomunicații audiovizuale, radioelectrice, inclusiv prin satelit, cablu sau alte mijloace tehnice.
Organizarea și realizarea, în studiourile proprii sau în colaborare cu alți parteneri interni sau externi, de programe de televiziune, înregistrări pe discuri, pe suport magnetic, filme artistice de televiziune, seriale de televiziune, filme documentar-științifice, necesare programelor proprii și pentru schimb cu organizații similare din țară și din străinătate sau pentru valorificare.
Desfașurarea activității de impresariat pentru propriile formații artistice, organizarea de concerte, festivaluri și spectacole cu public, precum și concursuri cu formații artistice proprii sau în colaborare cu alți artiști, inclusiv concursuri și jocuri de inteligență sau de noroc, încheierea de contracte cu artiști și impresari români sau străini, pentru emisiunile, concertele și spectacolele pe care le organizează, plătind onorarii și efectuand încasări în condițiile legii.
Realizarea de activități publicitare prin emisiunile și publicațiile proprii, pentru beneficiari din țară și din străinătate.
Organizarea activității de documentare în problemele specifice, editarea și transmiterea spre difuzare a programelor, materialelor publicitare și a altor publicații legate de activitatea de televiziune.
Realizarea de emisiuni în sprijinul procesului de formare a tineretului sub aspect instructiv-educativ, moral-religios și patriotic, în colaborare cu persoane juridice de drept public, persoane juridice de drept privat și persoane fizice.
Efectuarea activității de cercetare și proiectare, precum și de lucrări specifice tehnicii audio si video, pentru nevoile proprii sau ale altor beneficiari din țară sau din străinătate, urmărirea rezultatelor cercetării științifice și valorificarea acestora în conditiile legii, promovarea progresului tehnic și știintific în activitatea societății.
Efectuarea direct, în condițiile legii, în domeniul de activitate, de operațiuni de comerț exterior și de plăți în lei si în valută.
Organizarea coproducțiilor cu parteneri externi în domeniul unor programe radiofonice și de televiziune, și realizarea producției, prelucrării, schimbului, exportului și importului de filme ori programe pentru programele de televiziune.
Reprezentarea în relațiile cu organismele internaționale de profil la care România este parte, încheierea convențiilor și stabilirea relațiilor de colaborare cu organizațiile de radiodifuziune și de televiziune din alte țări.
Realizarea și trimiterea în străinătate, în vederea difuzării, potrivit acordurilor încheiate cu organizații similare, a programelor de televiziune și film.
Organizarea de schimburi de realizatori de emisiuni și de corespondenți cu organizații de televiziune din alte țări, oferind posibilitatea unei informări reciproce directe asupra realităților din România și din țările respective.
Păstrarea și arhivarea înregistrărilor audiovizuale și a documentelor care prezintă interes pentru patrimoniul național; perioadele de păstrare și condițiile de arhivare și de acces la înregistrările și documentele arhivate se vor stabili prin regulamentul de organizare și funcționare a SRTV, în condițiile legii.
Elaborarea și transmiterea spre difuzare de programe în limba română și în alte limbi, adresate telespectatorilor din întreaga lume, pentru a promova imaginea României și politica sa internă și externă. În acest scop, în cadrul SRTV funcționează departamente de emisiuni pentru străinătate.
Orice alte activități stabilite potrivit legii.

Realizarea programelor de televiziune în limba română, în limbile minorităților naționale sau în alte limbi, cu scop informativ, de divertisment, cultural, educativ.

Difuzarea programelor prin stații de emisie și linii pentru transmiterea programelor, aflate în proprietate, sau prin închirierea rețelelor de telecomunicații audiovizuale, radioelectrice, inclusiv prin satelit, cablu sau alte mijloace tehnice.
Organizarea și realizarea, în studiourile proprii sau în colaborare cu alți parteneri interni sau externi, de programe de televiziune, înregistrări pe discuri, pe suport magnetic, filme artistice de televiziune, seriale de televiziune, filme documentar-științifice, necesare programelor proprii și pentru schimb cu organizații similare din țară și din străinătate sau pentru valorificare.
Desfașurarea activității de impresariat pentru propriile formații artistice, organizarea de concerte, festivaluri și spectacole cu public, precum și concursuri cu formații artistice proprii sau în colaborare cu alți artiști, inclusiv concursuri și jocuri de inteligență sau de noroc, încheierea de contracte cu artiști și impresari români sau străini, pentru emisiunile, concertele și spectacolele pe care le organizează, plătind onorarii și efectuand încasări în condițiile legii.
Realizarea de activități publicitare prin emisiunile și publicațiile proprii, pentru beneficiari din țară și din străinătate.
Organizarea activității de documentare în problemele specifice, editarea și transmiterea spre difuzare a programelor, materialelor publicitare și a altor publicații legate de activitatea de televiziune.
Realizarea de emisiuni în sprijinul procesului de formare a tineretului sub aspect instructiv-educativ, moral-religios și patriotic, în colaborare cu persoane juridice de drept public, persoane juridice de drept privat și persoane fizice.
Efectuarea activității de cercetare și proiectare, precum și de lucrări specifice tehnicii audio si video, pentru nevoile proprii sau ale altor beneficiari din țară sau din străinătate, urmărirea rezultatelor cercetării științifice și valorificarea acestora în conditiile legii, promovarea progresului tehnic și știintific în activitatea societății.
Efectuarea direct, în condițiile legii, în domeniul de activitate, de operațiuni de comerț exterior și de plăți în lei si în valută.
Organizarea coproducțiilor cu parteneri externi în domeniul unor programe radiofonice și de televiziune, și realizarea producției, prelucrării, schimbului, exportului și importului de filme ori programe pentru programele de televiziune.
Reprezentarea în relațiile cu organismele internaționale de profil la care România este parte, încheierea convențiilor și stabilirea relațiilor de colaborare cu organizațiile de radiodifuziune și de televiziune din alte țări.
Realizarea și trimiterea în străinătate, în vederea difuzării, potrivit acordurilor încheiate cu organizații similare, a programelor de televiziune și film.
Organizarea de schimburi de realizatori de emisiuni și de corespondenți cu organizații de televiziune din alte țări, oferind posibilitatea unei informări reciproce directe asupra realităților din România și din țările respective.
Păstrarea și arhivarea înregistrărilor audiovizuale și a documentelor care prezintă interes pentru patrimoniul național; perioadele de păstrare și condițiile de arhivare și de acces la înregistrările și documentele arhivate se vor stabili prin regulamentul de organizare și funcționare a SRTV, în condițiile legii.
Elaborarea și transmiterea spre difuzare de programe în limba română și în alte limbi, adresate telespectatorilor din întreaga lume, pentru a promova imaginea României și politica sa internă și externă. În acest scop, în cadrul SRTV funcționează departamente de emisiuni pentru străinătate.
Orice alte activități stabilite potrivit legii.

Excesul de publicitate

Faptul că SRTV, finanțată în mare parte de la bugetul de stat și din taxele obligatorii de abonament, transmitea și foarte multă publicitate în timpul programelor a atras nemulțumiri și acuzații atât din partea televiziunilor comerciale (finanțate exclusiv din resurse proprii, în cea mai mare parte din publicitate), cât și din partea populației. Ca urmare, difuzarea reclamelor de către serviciul public de televiziune a fost limitată prin normele obligatorii elaborate de Consiliul Național al Audiovizualului, publicate în Monitorul Oficial (s-a decis ca TVR să poată difuza limitat publicitate, doar între programe). Nerespectarea normelor CNA referitor la publicitatea în cadrul programelor de televiziune se sancționează potrivit Legii audiovizualului nr. 48/1992.

În anul 2007, vânzările totale nete din publicitate au fost cu 6% mai mici față de anul precedent, atingând suma de 18,2 milioane de Euro.
Suspiciunea de control politic

În istoria post-comunistă, autonomia și independența editorială a serviciului public de televiziune, precum și obiectivitatea și imparțialitatea sa în transmiterea știrilor, au fost deseori[judecată de valoare] puse la îndoială,[necesită citare] TVR fiind acuzată de nenumărate ori de control guvernamental și de cenzură. [necesită citare]

Prin legea actuală,[Când?] SRTV își desfășoară activitatea sub controlul Parlamentului. Consiliul de administrație al SRTV este compus din 13 membri, desemnați prin votul Parlamentului. Dintre aceștia 11 sunt aleși dintre candidații propuși de Parlament, Președintele României și Guvern, și 2 sunt aleși dintre candidații propuși de personalul angajat al SRTV. Președintele Consiliului de administrație este numit de Parlament, dintre membrii titulari ai consiliului. Președintele TVR este în același timp și Director General. Deciziile interne ale TVR pot fi blocate politic prin invalidarea de către Parlament a raportului de activitate anual, care duce automat la demiterea directorului general[9].

Într-un raport al Institutului pentru o Societate Deschisă și al Centrului pentru Jurnalism Independent se spune că „după 20 de ani de la căderea comunismului, serviciul public de televiziune din România suferă în continuare o lipsa cronică de independență           Sursa 

Atunci era mai usor , il injuram pe Ceausescu

Acum nu le mai stim numarul celor pe care ai injuram !

Mama lor de hoti ! 



Salariu de magar !
Salariul lui Dinescu in TVR: 40.000 Euro pe luna! Atat ii da Tanase tovarasului sau, din banii nostri. BURSA: TVR se imprumuta cu inca 20 milioane de euro
Mircea Dinescu KGB la TVR cu Stelica Pulica Tanase
40.000 de euro. Atat i-a facut Stelian Tanase salariul lui Mircea Dinescu, din banii nostri, ai contribuabililor, conform surselor de incredere ale cotidianului BURSA. Sursele citate subliniază că o mare parte din bugetul alocat pentru noua grilă de programe se îndreaptă către noii colaboratori externi: “Conducerea TVR a dat într-o parte cu sacul şi într-o parte cu picătura. În timp ce oamenii aduşi din afară să facă emisiuni primesc sume importante de bani, cum este cazul lui Mircea Dinescu, ce primeşte 10.000 de euro săptămânal (n.r. pentru două ediţii ale emisiunii pe care o va realiza), producţiile de film beneficiază de foarte puţini bani. Sunt realizatori plătiţi cu 2.000 de lei pentru o producţie”. Nu stim insa daca nu cumva si magarul lui Dinescu intra in contractul respectiv, ceea ce ar justifica atunci suma exorbitanta.
Stelian Tănase, directorul general interimar al TVR, a anunţat, recent, că televiziunea publică are cea mai ieftină grilă din istoria sa – respectiv 25.000 de euro pe săptămână. În cadrul noii grile vor avea emisiuni oameni de televiziune precum Ion Cristoiu, Daniel Apostol, Mircea Dinescu, Florin Iaru, Ion M. Ioniţă, Miruna Munteanu sau Cornel Nistorescu, mai scrie BURSA. Tanase nu ne-a spus, insa, daca cei 25.000 de euro sunt banii pentru curent pentru ca, in mod evident, suma nu are cum sa includa si salariile “vedetelor”. Portalul Ziaristi Online a facut o solicitare catre TVR, in urma cu mai multe zile, pentru comunicarea salariilor unor noi realizatori insa pana acum nu am primit vreun raspuns. Avocatul nostru este pregatit sa dea in judecata conducerea postului si personal pe directorul de comunicare al televiziunii publice.
Un nou credit de 20 milioane de euro de la Raiffeisen Bank
Situaţia din cadrul televiziunii publice continuă să fie tulbure, iar măsurile de redresare se lasă aşteptate, în condiţiile în care nereguli noi ies la suprafaţă.
Surse din cadrul Societăţii Române de Televiziune ne-au spus că instituţia a contractat, recent, un nou credit bancar, în valoare de 20 de milioane de euro, de la Raiffesen Bank.
“Nu mai avem bani, nu avem un buget aprobat, pentru că nu avem Consiliu de Administraţie (n.r. Parlamentarii încă nu au aprobat noul CA, după ce vechiul Consiliu a fost destituit odată cu fostul preşedinte al TVR Claudiu Săftoiu, ca urmare a respingerii Raportului de activitate pe 2012 de către Parlament). Contractarea unui astfel de împrumut nu este legală, însă, în lipsa unui Consiliu de Administraţie”, au afirmat sursele BURSA citate de Ziaristi Online. Practic, vorbim de un jaf organizat pe o perioada de sase luni, cat are Tanase interimatul. Marele Jaf de la TVR i-ar aduce numai lui Dinescu un sfert de milion de euro, pe perioada respectiva. DNA e pe-aici? Integral la BURSA.RO

Liberalii se spala pe maini de mumia lui Lenin de la TVR. PNL condamna cenzura lui Stelian Tanase

Stelian Tanase

Reporter Virtual v-a relatat pe 10 februarie cum transmisia pe TVR International a episodului al X-lea din serialul Mostenirea Clandestina, realizat de Monica Ghiurco cu istoricul american Larry Watts – difuzat, de altfel, pe TVR 1, pe 29 ianuarie, a fost intrerupta la numai 8 minute de la inceperea ei, fara nici o explicatie ulterioara.
La câteva zile după acest incident, Beatrice Comănescu, directorul TVR Internațional a confirmat că Stelian Tănase a fost cel care a ordonat întreruperea emisiei  pentru a opri difuzarea documentarului Moștenirea Clandestină.
Jurnaliștii de la exclusivnews.ro au solicitat PNL un punct de vedere oficial, cu privire la măsura abuzivă luată de Stelian Tănase în data de 7 februarie 2014. Iată poziția oficială a partidului, exprimată de Cristina Pocora, Purtător de cuvânt al PNL:
”Partidul Național Liberal nu a încurajat niciodată cenzura și nu își va schimba niciodată viziunea în ceea ce privește această practică ce nu are nimic în comun cu un partid cu doctrină liberală. PNL este împotriva oricărei acțiuni menite să îngrădească dreptul la libertatea de exprimare, ceea ce presupune libertatea de a căuta, de a primi și de a răspândi informații și idei de orice fel, indiferent de frontiere, sub forma orală, scrisă, tipărită ori artistică sau prin orice alt mijloc. Precizez, totodată, că Partidul Național Liberal nu interferează cu politica editorială a Televiziunii publice. Îmi exprim convingerea că veți putea primi mai multe lămuriri pe acest subiect la Comisiile pentru cultură, artă și mass-media din cadrul Parlamentului României, care asigură controlul parlamentar asupra activității TVR
Cu toate că PNL se spală pe mâini de scandalul de cenzură din TVR, viața lui Stelian Tănase în fruntea televiziunii publice pare să fie scurtă. El este interimar până în luna iunie, iar eventuala ruptură definitivă PSD – PNL va conduce la numirea unui alt reprezentant, de data aceasta al PSD, în fruntea TVR. Totodată, este posibilă și scurtarea interimatului lui Stelian Tănase, în funcție de evoluțiile politice.
Sursa: RV via ZO

SCANDALUL LARRY WATTS. TVR a fost amendat azi de CNA cu 70.000 de lei pentru cenzurarea emisiunii “Mostenirea Clandestina” de catre Stelian Tanase. Cine va plati amenda, data momentan pentru disparitia “casetei-martor”?


In cadrul sedintei de azi, 4.03.2014, a Consiliului National al Audiovizualului (CNA), TVR a fost amendata cu 70.000 de lei, in principal pentru cenzurarea serialului documentar “Mostenirea Clandestina” de catre Stelian Tanase, fost propagandist comunist, in prezent director interimar al televiziunii publice. Reamintim ca transmisia emisiunii realizata de Monica Ghiurco cu istoricul american Larry Watts a fost intrerupta brutal, pe 7 februarie a.c., la orele 14.08, de catre Stelian Tanase, in timp ce era retrasmisa peste Prut, in Republica Moldova. Pentru ca nu exista amenda pentru cenzura (!), cea mai grava forma de atac asupra presei libere, CNA a dat amenda pe Legea audiovizualului pentru neprezentarea “casetei- martor”, facuta disparuta de echipa infractoare din jurul lui Tanase. Cine va plati amenda? Tot noi? Sau faptasul? Comisia de Etica si Arbitraj a TVR ar trebui sa se pronunte! La fel, Comisiile pentru cultură, artă și mass-media din cadrul Parlamentului României, care asigură controlul parlamentar asupra activității TVR.
Voi reveni cu amanunte, inclusiv despre “propaganda comunista” a lui Larry Watts!
In imagine: Larry Watts, dupa ce a infatisat in pielea goala reteaua agentilor sovietici si actele de pornografie intelectuala ale “elitelelor” din Romania, este pus la zid de catre unul din “mostenitorii clandestini” ai KGB-ului, Stelian Tanase.
UPDATE, pentru Stelian Tanase si ai lui:
Lucrarea istoricului Larry Watts “Cei dintai vor fi cei din urma” (Editura Rao, 2013), a doua parte a trilogiei expertului in informatii american dedicata Războiului clandestin al blocului sovietic împotriva României a fost prezentata in Revista INSTITUTULUI DE STIINTE POLITICE SI RELATII INTERNATIONALE AL ACADEMIEI ROMANE. Revista de Ştiinţe Politice şi Relaţii Internaţionale Nr. 1/2013 poate fi cumparata prin comanda electronica de la libraria ISPRI, a Institutului Academiei Romane.
Primul volum, Fereste-ma, Doamne, de prieteni. Razboiul clandestin al blocului sovietic cu Romania, a fost recenzat cu laude in Analele Academiei Oamenilor de Stiinte din Romania, PDF Nr. 3 (pag 92 – 94), de catre prof. univ. dr Ioan Scurtu, Academie care, de altfel, l-a primit in randurile sale pe Larry Watts ca Membru de Onoare.
O alta recenzie favorabila a fost realizata de Revista Serviciului Roman de Informatii (SRI), Intelligence, PDF Nr 20, (Pag 118), sub semnatura prof. univ. dr. Tiberiu Tanase. Daca SRI si revista sa oficiala reprezinta in conceptia distinsului director interimar si atat de temporar al TVR vectori ai “propagandei comuniste” si “national-securiste” atunci ar trebui sa-l cam ia de urechi, daca este asa de “tare”, pe George Maior, directorul SRI, care are in subordine ofiteri de informatii cu o medie de varsta de 35 de ani, nu pe Monica Ghiurco.
De asemenea, dr. Larry Watts impreuna cu prof. univ. dr. Ilie Badescu, creatorul Masterului de Studii de Securitate, au sustinut la invitatia celui din urma, o conferinta cu ecouri in mediile academice de pe ambele maluri ale Prutului, gazduita de Institutul de Sociologie al Academiei Romane si transmisa in direct in Republica Moldova (fara cenzura!).
In Romania, cartile istoricului Larry Watts au fost prezentate, printre altii, de: prof. univ. dr. academician Dinu C. Giurescu, prof. univ. dr. academician Florin Constantiniu (VIDEO aici), prof. univ. dr. Cristian Troncota, dr. Cristian Paunescu si dr. academician Mugur Isarescu (la BNR, VIDEO aici), prof. univ. dr. Gheorghe Buzatu (in organizarea Centrului de Istorie si Civilizatie Europeana – Academia Romana, filiala IASI VIDEO aici), prof. univ. dr. Sorin Liviu Damean (la Universitatea din Craiova – VIDEO aici), prof. dr. Ion Varta (la Universitatea din Chisinau – VIDEO aici), prof. univ. dr. Ioan Scurtu (VIDEO aici), prof. univ. dr. Mihai Retegan si, nu in ultimul rand, fostul sef al SIE, dr. Ioan Talpes si actualul sef al SRI, dr. George Maior (VIDEO aici), s.a.
Alte recenzii ale unor “provocatori securisti” pot fi gasite la:
The Slavonic and East European Review,   Vol. 90, No. 1, January 2012, PDF aici, de prof. univ. dr. Dennis Deletant, de la Catedra Ion Ratiu de Romanian Studies, Georgetown University
BRILL, Journals, Southeastern Europe , PDF aici, prof. univ. dr. Keith Hitchens, profesor emerit la Illinois University, considerat Decanul istoricilor americani specializati in Romania. Lucrarile sale despre Romania de la Humanitas – aici si la Amazon – Rumania 1866-1947 (Oxford History of Modern Europe).
Revista U.S. Army War College – Strategic Studies Institute, recenzie de Colonel Charles Van Bebber, Ph.D., specialist in Romania, Director al departamentului National Security Policy and Strategy, PDF aici.
Mediterranean Quarterly (2011) 22(3): 115-118; recenzie de prof. univ. dr. Symeon Giannakos, seful Graduate Program in International Relations de la Salve Regina University, Rhode Island.
Alti “securisti-comunisti-nationalisti” romani si straini (dar si internationalisti respectabili, cum ii plac lui S. Tanase) care au participat la “provocarea securista” care l-a silit pe micul propagandist utecist ajuns mare scula pe bascula la TVR sa cenzureze serialul “Mostenirea Clandestina”, aici: Cu lupa pe cartea lui Larry Watts, de la prof. Keith Hitchens si amb. George Maior la Michael Herman, fondator Oxford Intelligence Group, David B. Kanin, Johns Hopkins University, fost CIA Senior Analyst, Kiki Skagen Harris, fost Senior US Diplomat, prof. dr. Ernest H. Latham, US Foreign Services Institute, Jim Dorschner, Special Correspondent IHS Jane’s Information Group, prof. dr. Ingmar Söhrman, Göteborgs Universitet, Sweden, prof. dr. Henry L. Carey, Atlanta State University, Georgia, Neil Barnett, Special Correspondent si pana la Vladimir Tismaneanu si Alina Pavelescu
http://roncea.ro/






Afaceri online


PC Computer


Locuinta - O investitie necesara


De la prietenii niștri RELIGIE

LITERATURA și CREDINTA

Economico - Sociale

Politici Fiscale , Sociale

Situatia ECONOMICO-SOCIALA

Stiinta si tehnica


Tvr , intentioneaza sa majoreze 

taxa la Tv de la polupatie!


In conditiile , cand emisiunile TVR sunt atat de proaste , incat audienta postului este aproape nula !

Dar salariile TVR nerg bine , nimeni nu se plange nici de prostie si vor mai multi bani de la populatie .
Adica noi suntem obligati sa platim prostia si incompetenta .

Jaf la turnul mare… TVR. 

O debutantă are salariu 52 de milioane


 TVR se află într-o situaţia financiară dramatică. Într-o perioadă de criză financiară cruntă, ajunsă la datorii care depăşesc suta de milioane de euro, având conturile bancare blocate de un sechestru al ANAF, instituţia din strada Pangratii îşi permite, încă, pe bani publici, să menţină o schemă de personal de dimensiunile celei de pe vremea lui Ceauşescu (cu o restructurare sensibilă anunţată, care încă nu a început), să dea lefuri de 52 de milioane de lei vechi lunar debutanţilor, plăteşte sute de mii de euro pe fiecare meci internaţional şi, culmea tupeului, cere Guvernului mărirea cuantumului obligatoriei taxe radio-tv. Jurnalul Naţional a intrat în posesia unei stenograme stupefiante a şedinţei Consiliului de Administraţie. Membrii CA dezbat, între altele, lipsa de perormanţă profesională şi de audienţă a cuplului de propagandişti portocalii Ioana Lupea şi Mircea Marian şi, corelat, veniturile lor lunare de 97 de milioane lei vechi, respectiv 61 de milioane de lei vechi.
Vedeti mai jos competenta si responsabilitatea celor din Consiliu , fata de banii publici , platiti suplimentar de Romani , cu dedicatie pentru nemernicie si impotura - Cam asta promoveaza Romania in ultimii 21 de ani !
Aduceti-va aminte cam ce insemna in vremea lui Ceausescu , Invatamantul , Sanatatea , Cultura , Cercetarea , Industria si Agricultura

Impostorii spun - Atunci era totul o minciuna , acum este Dreptate si Adevar , adica acum totul este o mocirla !

Atunci nu era bine , cand toti Romanii aveau asigurat un nivel de trai decent , acum este bine cind o mana de borfasi au toata bogatia Tarii

Atunci nu aveam libertate , acum zbieram dupa libertatea de a supravietui 


In 2012, Romania va reatinge nivelul de trai din perioada lui Ceausescu

  • Luni, 10 mai 2010 19:28
  •  
  • |
  •  
  • 6727 vizualizari
  •  
  • |
  •  
  • Anchete
ComentariuFacebookYmPrintemail
In 2012, Romania va reatinge nivelul de trai din perioada lui Ceausescu
Bursa de Valori Bucuresti continua sa scada la mai multe zile dupa anuntul lui Traian Basescu cu privire la diminuarea salariilor bugetarilor, dar si la noile masuri economice de austeuritate. La acestea se adauga declaratiile lui Jefrey Franks, seful delegatiei FMI in Romania, dar si analizele economice care sustin ca Romania o ia pe urmele Greciei.
In primele 15 minute dupa anunt, Bursa a scazut cu aproape 5%. Si de atunci isi continua declinul. Cifrele, in procente, aproape ca nu mai conteaza. Analistii economici apreciaza xa Bursa va pierde in foarte scurt timp peste un miliard de euro in ansamblu, firme cu capital strain se vor retrage de pe piata, iar multe firme romanesti aparent puternice vor da faliment, dupa algoritmul Flamingo, Flanco, Domo etc. "Degeaba se incearca tot felul de masuri de resuscitare. Am intrat in ceasul al 13-lea din care nu se mai poate face nimic. Economia romaneasca este vlaguita si cu toata interventia bancara doar o minune mai ne poate salva. Romania are nevoie de o infuzie sustinuta de capital de ordinul miliardelor de euro, iar in aceste conditii nu stiu cine o mai poate face...", apreciaza expertul Ilie Serbanescu.
"Se va ajunge in situatia in care Bursa de capital va ajunge practic sa nu mai conteze, iar economia romaneasca nu detine resurse alternative, intrucat nu si-a dezvoltat nici agricultura nici turismul, care sa poata sa sustina un crah financiar de o asemenea anvergura", se arata intr-o analiza a Grupului de Economie Aplicata. Cel mai grav este ca toti analistii, cu anumite marje de eroare, apreciaza ca pana in 2012, datoria publica a Romaniei va ajunge la 62% din PIB, ceea ce va insemna practic reintoarcerea la masurile de austeritate impuse poporului de regimul Ceausescu. Numai ca productia va fi la un nivel mult mai scazut ca atunci, iar exporturile vor fi aproape inexistente, pe fondul crizei economice adancite care va strabate si piata Occidentala, dar si pietele de desfacere din Orient. Analiza arata ca dupa 24 de ani de la caderea comunismului in Romania, populatia se va reintoarce la nivelul de trai din vremea lui Ceausescu.
Dupa o analiza efectuata in 2009 de catre Financial Times, in Romania, la 20 de ani  dupa caderea comunismului, cel mai mult au avut de castigat fostii nomenclaturisti, impreuna cumambri familiilor lor, ca si fostii securisti din domeniul economic, care au invadat piata de capital romanesca in afaceri cu statul. "In tot acest rastimp, apreciaza FT.com, la putere au fost numai reprezentanti ai fostului Partid Comunist, care si-au imbogatit averile intr-o politica ramasa pe coordonatele partidului unic, reprezentat de data asta in tot spectrul partidelor romanesti."   Mihail Fagarasanu


Am gasit pe Gapminder un exceptional grafic animat care arata evolutia sperantei de viata si a PIB-ului per capita in aproape toate tarile lumii incepand cu anul 1800 si terminand cu 2007.

Astfel, in Romania anului 1800 (nu stiu care dintre provinciile romanesti a fost luata in considerare pentru ca in 1800 Romania nu exista ca stat), speranta de viata era de 36 de ani iar PIB-ul pe cap de locuitor se situa in jurul a 1100 de dolari la valoarea din 2007 si luand in considerare paritatea puterii de cumparare (PPP-Purchasing Power Parity).

In anul 1915, speranta de viata ramasese tot in jurul a 35 de ani insa PIB per capita a depasit 4000 de dolari. In 1950, speranta de viata a crescut la 60 de ani insa venitul pe cap de locuitor se situa inca sub nivelul din 1915.

Am fost foarte curios sa vad cum au evoluat lucrurile in perioada “Epocii de Aur” sub conducerea lui Ceausescu. Astfel, in anul 1965 cand acesta a devenit “cel mai iubit fiu al poporului”, (in 1965 a devenit Secretar General al PMR-PCR iar in 9 decembrie 1967 Presedintele Consiliului de Stat), in speranta de viata era de 67 de ani iar PIB per capita se situa la nivelul de $5629.

Dupa 24 de ani, speranta de viata a crescut la 69 de ani iar venitul pe cap de locuitor la $9296, ceea ce inseamna ca sub conducerea lui Ceausescu economia romaneasca a avut o crestere reala de 65%. Spre comparatie, intre 2000 si 2007, perioada in care economia a “duduit” la maxim, cresterea PIB per capita a fost de 54% iar din 1990 si pana in 2007 (deci in 18 ani de capitalism), venitul pe cap de locuitor a crescut cu doar 30%. 

Pentru a vedea acest grafic animat, click pe imaginea de mai jos, selectati Romania din sectiunea “select” aflata in dreapta si click play. Puteti selecta mai multe tari pentru a face comparatii intre acestea (incercati o comparatie Romania vs tarile Europei de Est si mai ales, SUA vs China).

De asemenea, puteti compara nu numai speranta de viata si venitul, ci multe alte variabile pe care le puteti selecta din campul situat imediat sub grafic (acum este selectat “income per person (GDP/capita, inflation adjusted $)”). Graficul acesta este intr-adevar unul exceptional prin informatiile pe care le ofera si comparatiile care pot fi facute, eu unul m-am “jucat” cu el doua ore aseara. Pentru cifrele exacte, deplasati cursorul pe bulinele din grafic.


Jumatate dintre romani cred ca era mai bine inainte de 1989. De ce? (Business Day)


In ultimii ani, numarul celor care regreta perioada comunista a crescut, astfel ca in prezent 61% dintre romani considera comunismul o idee buna, iar jumatate cred ca inainte de 1989 se traia mai bine. Probabil ca pentru multi dintre cei carora capitalismul le-a oferit posibilitatea de a se afirma, aceste procente sunt greu de inteles, insa lucrurile sunt perfect explicabile daca analizam motivele pentru atat de multi romani cred ca pe vremea lui Ceausescu era mai bine.
1. Toti oamenii aveau un loc de munca
Pe vremea comunismului nu exista notiunea de somaj, statul oferind un loc de munca tuturor. In acest scop, Ceausescu a construit uriase combinate siderurgice, a construit fabrici si uzine in care populatia sa aiba unde sa munceasca.
Ce se intampla acum? Statul nu mai ofera locuri de munca si mai mult decat atat, nu este capabil nici macar sa stimuleze crearea de locuri de munca de catre mediul privat. Iar atunci cand o schimbare de regim te pune in situatia de a alerga luni de zile dupa un job (si acela prost platit), este normal sa simti o unda de regret cand te gandesti la siguranta pe care o aveai inainte de 1989.
2. Traiul decent
In 1989, salariul minim era de 2.000 de lei, salariul mediu brut era de 3.500, iar cel mediu net de 3.000, ceea ce inseamna ca intre salariul minim si cel mediu exista o diferenta de 75%. Cei care au apucat vremurile de atunci stiu ca salariul minim asigura un nivel de trai cat de cat rezonabil, iar cu salariul mediu se traia chiar bine.
In prezent, salariul minim este de 600 lei, iar cel mediu de aproximativ 2.000 de lei, diferenta dintre aceste doua salarii fiind de 233%. In plus, acum salariul mediu nu asigura un trai decent, iar cel minim este de-a dreptul ridicol.
Anii de boom economic au creat falsa impresie ca romanul mediu este echivalent cu tanarul care lucreaza intr-o multinationala si castiga 1.000 de euro pe luna, in timp ce realitatea ne demonstreaza ca, de fapt, cei mai multi dintre salariati castiga sub medie.
Astfel, conform unui raport al Academiei Romane, sub limita de 65% din salariul mediu se afla în prezent circa jumatate dintre salariati fata de o cincime în 1989. In acelasi timp, la limita superioara, peste dublul salariului mediu sunt 8% dintre salariati, fata de numai 2% în 1989.
Cu alte cuvinte, este evident ca puterea de cumparare a celor mai multi dintre romani este mai mica acum decat pe vremea lui Ceausescu, iar faptul ca inainte de 1989 nu exista libertate, ca trebuia sa te scoli cu noaptea in cap pentru a cumpara un litru de lapte, sau ca se stingea lumina in fiecare zi nu tine de cald sau de foame.
3. Accesibilitatea locuintelor
Cand vine vorba despre locuinte, stim ca romanii au o mentalitate diferita de cea vesticilor, in sensul ca la noi, simtul proprietatii este extrem de bine dezvoltat. Inainte de 1989, in marile orase, un apartament decent se putea cumpara la un pret de 100-120.000 de lei prin intermediul unui credit luat de la CEC la o dobanda ce nu depasea 3-4% pe an, credit care era accesibil si celor cu venituri mai modeste (vezi aici cate locuinte a construit Ceausescu).
Acum, acelasi apartament costa cel putin 40.000 de euro, iar creditele au o dobanda de doua ori mai mare, astfel ca achizitia unei locuinte reprezinta doar un vis frumos pentru marea masa a salariatilor.
Un simplu calcul ne arata ca in 1989 un apartament costa echivalentul a 30-35 de salarii medii, iar in prezent costa echivalentul a 80 de salarii medii. Si sa nu uitam ca acum, spre deosebire de 1989, marea masa a salariatilor castiga sub salariul mediu.
Concluzie
In Romania exista aproximativ 10 milioane de persoane cu varsta de peste 40 de ani, si probabil ca majoritatea il regreta pe Ceausescu. De ce? Pentru ca cei 20 de ani de capitalism nu au adus nimic bun pentru ei – puterea lor de cumparare a scazut, locurile de munca sunt rare, nesigure si prost platite, magazinele sunt pline de produse pe care acestia nu au bani sa le cumpere… etc.
Eu pot sa sustin cu argumente ca sistemul comunist a fost unul falimentar si ca Ceausescu a fost un personaj sinistru, insa cei mai multi dintre nostalgici gandesc extrem de simplu: “in 2010 muncesc la fel de mult ca in 1989, dar acum nu imi mai permit o locuinta, o masina, sau un concediu la mare”. Iar atunci cand gandesti asa, este simplu sa spui ca pe vremea lui Ceausescu era mai bine.
Sursa: Business Day



Corectie, Ceausescu nu a devenit in 1965 “cel mai iubit fiu al poporului”.A devenit secretar general al PMR, transformat in putin timp PCR ! Cultul personalitatii a luat amploare dupa 1975 ! In primii 10 ani de conducere,a inlocuit multi sefi capabili (pentru socialismul nostru) cu lingai prosti dar devotati trup si suflet “cauzei”. Dupa 1989, nivelul de trai, PIB , a scazut enorm, cu tot ce a insemnat pentru viata de zi cu zi a cetateanului ! Este o legatura universal valabila intre nivelul de trai si speranta de viata ! Se incearca sa se demonstreze ca este si o legatura intre PIB si speranta de viata! Este valabil doar in cazul unui PIB /locuitor, just repartizat, adica o clasa medie care depaseste 55 % din populatia unei tari ! Vezi cazul tarilor nordice din Europa, Japonia! La noi, cresterea PIB a fost in avantajul unei minoritati si marea majoritate a cetatenilor (vezi taranii sau comunele noastre) au ramas la acelasi nivel ! Nu degeaba sintem in putinele tari (toate ex comuniste) in care diferenta intre sat si oras este abisala ! Inevitabil si speranta de viata este foarte nuantata in functie de oras, judet, regiune ! Un miner din Valea Jiului va avea o speranta de viata redusa si un nivel de trai minim, comparat cu un timisorean, clujean , etc. Consider ca este o strinsa legatura intre CALITATEA VIETII (cu tot ce inseamna ) si speranta de viata ! In Sardenia, Italia, sint o multime de oameni cu peste 100 ani ,(caz international) cu un PIB/locuitor destul de scazut dar cu o viata si alimentatie sanatoasa, fara excese, stres sau mincaruri sofisticate chimic ! CIAO !


Nicolae Ceauşescu (n. 26 ianuarie 1918, Scorniceşti, judeţul Olt - d. 25 decembrie 1989, Târgovişte), om politic, secretar general al Partidului Comunist Român, preşedinte al Consiliului de Stat, preşedinte al Republicii Socialiste România.

Regimul politic al lui Nicolae Ceauşescu s-a caracterizat prin două etape diferite. În primii ani, şi-a consolidat puterea în sânul partidului şi a continuat linia politică de independenţă faţă de Moscova, etapă culminând cu momentul condamnării publice a intervenţiei trupelor Pactului de la Varşovia în Cehoslovacia. Statele occidentale au profitat de această atitudine în speranţa de a diminua influenţa sovietică în blocul comunist.



În aceste condiţii, Ceauşescu a jucat un rol vizibil pe scena internaţională, iar România a primit masive împrumuturi externe care să finanţeze politica socialistă a regimului. Efectul vizibil în rândul populaţiei a fost o creştere relativă a nivelului de trai. 


Cea de-a doua etapă coincide cu instaurarea dictaturii naţional-comuniste şi a revoluţiei culturale caracterizate prin preluarea tuturor pârghiilor în stat, un accentuat cult al personalităţii şi un aparat de stat capabil să reprime orice formă de opoziţie. Politica economică a lui Ceauşescu de industrializare şi urbanizare forţată s-a dovedit falimentară, în anii '80 România trecând printr-o accentuată criză morală, socială şi economică, timp în care majoritatea populaţiei trăia la limita subzistenţei. 

Nicolae Ceauşescu a refuzat orice tentativă de schimbare şi nu s-a arătat dispus să accepte reformarea sistemului. Pe fondul eşecului înregistrat de regimurile politice ale blocului răsăritean, o revoltă populară pornită la Timişoara a fost scânteia care a alimentat dorinţa populaţiei de schimbare, iar Nicolae Ceauşescu a fost îndepărtat de la putere după ample lupte de stradă. 

A fost condamnat la moarte pentru genocid, subminarea puterii de stat şi a economiei naţionale.
România a avut o relaţie strânsă cu Phenianul în perioada comunistă. Nicolae Ceauşescu a fost primit, de nu mai puţin de patru ori, asemenea unui erou, în Coreea de Nord, cea mai de răsunet vizită fiind cea de la începutul anilor `70.



Fostul dictator a pus pentru prima oară piciorul pe pământ nord-coreean în 1971, când a fost primit cu onoruri de Kim Il Sung ( Kim Ir Sen, n.r.), tatăl lui Kim Jong Il şi bunicul lui Kim Jong Un, cel care a preluat puterea după ce tatăl său a decedat în cursul zilei de sâmbătă



In timpul vizitei oficiale efectate în Coreea de Nord, Ceauşescu a fost onorat cu manifestări faraonice, la care au participat milioane de oameni. În cinstea sa, autorităţile nord-coreene au organizat serbări pe străzi şi pe stadioane.

Printre acestea, o cronologie a istoriei recente a poporului român, văzută prin prisma progreselor făcute datorită socialismului, dar şi datorită lui Ceauşescu însuşi. Mii de oameni, cu pancarte deasupra capetelor, au arătat, pe acordurile melodiei "Partidul, Ceauşescu, România", mesaje ca "Trăiască tovarăşul Nicolae Ceauşescu, conducător iubit şi stimat al poporului român", "8 mai 1921 - crearea Partidului Comunist din România" sau "Trăiască eliberarea ţării de sub jugul fascist - 23 august 1944".

Autorităţile de la Phenian i-au atribut lui Nicolae Ceauşescu "revoluţia tehnico-ştiinţifică" şi "industrializarea socialistă" a ţării.

Vizita în Coreea de Nord l-a determinat pe Ceauşescu să îmbrăţişeze filosofia Juche (cea a lui Kim Il Sung), acesta întărind constant puterea partidului, dar şi a cultului personalităţii. De asemenea, a demarat proiecte megalomanice, inspirate din arhitectura nord-coreeană.

Dintre acestea, cel mai cunoscut proiect este cel al Casei Poporului, astăzi Palatul Parlamentului, a doua cea mai mare clădire din lume după Pentagon, pentru a cărei construcţie s-au dărâmat cartierele Uranus şi Antim, dar şi părţi ale cartierului Rahova. Lucrările pentru Casa Poporului au durat cinci ani şi costurile s-au ridicat la 2 miliarde de dolari americani.

Cu doar câteva zile înainte de a vizita Republica Populară Democrată Coreea , cuplul prezidenţial român vizitase Republica Populară Chineză, unde Ceauşescu se întâlnise cu Mao. După vizita din 1971, Nicolae Ceauşescu a efectuat alte trei vizite oficiale în Coreea de Nord, în 1978, în 1982 şi în 1988. 

La 22 de ani de la moartea dictatorului român, Coreea de Nord se confruntă cu succesiunea de putere după ce Kim Jong Il, fiul lui Kim Il Sung, a murit sâmbătă, informaţie confirmată luni de televiziunea de stat din Coreea de Nord. Se presupune că următorul lider al Coreei de Nord, singura ţară comunistă condusă de o dinastie, va fi Kim Jong Un, fiul lui Kim Jong Il.
Adrian Marica


Regimul Ceausescu a dat un nou impuls industrializarii. Acesta a considerat ca România a devenit o tara mediu dezvoltata si se trecea la societatea socialista multilateral dezvoltata.

Ramurile preferate erau industria grea, constructoare de masini si petrochimia. Au fost construite multe combinate industriale. Se încerca amplasarea echilibrata a capacitatilor industriale pe întreg teritoriul tarii. România a aderat la Fondul Monetar International si avea relatii economice privilegiate cu Comunitatea Economica Europeana. Dupa 1970 Nicolae Ceausescu a accentuat rata de dezvoltare a industriei fara a tine cont de indicatorii economici reali. Acestia au fost supliniti de un dirijism economic absolut care, pe termen scurt, s-a resimtit pozitiv, dar pe termen lung s-a dovedit o politica falimentara datorita specializarii unor întregi regiuni, distrugerea accentuata a mediului si depopularea satelor. Pentru ca România producea marfuri de calitate inferioara cu costuri mari a crescut datoria externa si aceasta problema nu a fost rezolvata nici prin eforturile admnistrativ-birocratice, permanenta reorganizare si rotire a cadrelor, accentuarea izolarii economice si a stalinismului.



Dupa revolutia din Ungaria, în 1958 se retrasesera trupele sovietice din România ceea ce a permis reorientarea regimului Gheorghe Gheorghiu Dej si distantarea de Moscova condusa de antistalinistul Nikita Hrusciov si Declaratia din aprilie 1964. Prin aceasta declaratie Partidul Comunist Român îsi rezerva dreptul de a edifica socialismul în conformitate cu realitatile nationale. Astfel, pe plan diplomatic si economic se reiau relatiile cu Occidentul, iar pe plan intern este desovietizata cultura si sunt eliberati detinutii politici (1962-1964).


Masurile luate de comunisti încep din 23 martie 1945, odata cu exproprierea terenurilor mai mari de 50 de hectare pentru realizarea unei reforme agrare si continua cu suprimarea libertatii presei prin interzicerea ziarelor de opozitie, impunerea legii epurarii aparatului de stat, crearea de tribunale populare, înfiintarea sovromurilor si desfiintarea Senatului. Lor li se adauga lichidarea prin teroare politieneasca a vechilor elite politice si culturale, precum si a oricarei opozitii, inclusiv a celei din interiorul partidului folosind ca metode arestarile pentru colaborationism, condamnarile si deportarile în Uniunea Sovietica începute cu liderii si functionarii regimului antonescian (1946). (expropierea cam ca acum , dar viceversa ) 

Dupa 1964, regimul închisorilor si exterminarea fizica a opozantilor au fost înlocuite de metode mai subtile de supraveghere a societatiiîn ansamblu: o puternica retea de informatori si încurajarea delatiunii, ascultarea convorbirilor telefonice, domiciliul obligatoriu sau dosarul personal. (cam ca acum era atunci , dar parca traiam ceva mai bine)

Nostalgie sau realitate ? sau trai decent ?

Serviciul l-am inceput pe 18 Octombrie 1977, era la la vreo sapte luni dupa cutremur. Salariul meu a fost la angajare de 1250 lei, la acea vreme painea era 3.25 lei, berea 3 lei ( la 1/2 l ), tigari carpati 2,75 lei, 3,75 lei borcanul de 250 gr. cu branza cu smantana, intre 1 leu si 3 lei biletul la cinema, 800-1000 lei o bicicleta, 2000 - 4000 lei un televizor alb-negru, intre 100 si 600 lei intretinerea vara-iarna, pana la urma daca stau si ma uit un pic la unele preturi am cam revenit cum erau atunci. Doamne, au trecut 30 de ani de la primul meu salar. 

Era 1 leu si 25 de bani covrigu'... Sau 25 de lei ora cu hidrobicicleta pe lac la Neptun.
Cel mai mult insa imi amintesc ca la 12 ani (4 ani inainte de '89) pusesem ochii pe o corabioara cu motoras (102 lei) pe care o doream muuuuuuult muuuult de tot, dar nici macar nu le-am cerut-o parintilor, ca stiam ca strang bani de facultate particulara. 
O Dacia 1310 era vreo 70.000 lei, nu? 



imi aduc aminte de vestita punga de 1 leu
bautura racoritoare cico 2 lei 
intrarea la strand era intre 3-5lei
imi aduc aminte de guma de mestecat care semana cu tigara - 50 de bani bucata , eugeniile - 65 de bani
eram inebunit dupa niste ciocolati, semanau cu o juma' de con - era 2 lei , ciocolata cu rom - 1,80lei
o juma de litru de ulei - 18 lei , zaharul la kilogram era 9 lei
un borcan de iaurt - 90 de bani , laptele 1 kilogram era 2,50
kilogramul de banane era 28 de lei
kilogramul de portocalele erau 13lei sau 18lei
bomboane cubaneze , o cutei de ness - 70 de lei

In '89 terminam facultatea. am avut 1525 lei salariu de stagiara, si repartitie in jud. Constanta. locuiam la o baba din satul respectiv apoi m-am mutat la bloc, in Navodari. era 10 lei abonamentul lunar de autobuz, vreo 15-20 de minute de mers. 1000 de lei plateam gazda, casa si masa. si ce masa... ca individa lucra la bucatarie la Peninsula (Combinatul Petrochimic de la Navodari) si aveam parte de bunatati cum nu mai vazusem de cand eram mica: pepsi cola cu ladita (am baut 4 sticle odata, de n-am mai dormit in noatea aceea:)))) ), omleta cu cascaval, carne, eee, raritati inainte cu 3-4 luni de Revolutie.
tin minte ca i-am luat lui taica'meu un fular din matase naturala, cadou de Craciun, si am dat pe el vreo 350 de lei. un bilet de tren clasa 1 pe o distanta de aprox. 360 km era 115 lei. si in studentie mergeam acasa cu clasa 1, dar acum mi se pare scump. 
painea era 5 lei, kg de carne parca 24 de lei. sau asta era un pret din alti ani?
@bleunicorn: nu puteai cumpara aprtamente, ca nu era voie. erau f.f.f. putine proprietate personala, toate erau de stat si plateai vreo 200 de lei chirie lunar. 


polar si era   1,75 lei.
prajitura de 1,25 si mai tarziu de 1,50 lei de la 'Gospodina'
vodca poloneza (Wiborova ? ) de 48 de lei
bananele si portocalele - parca 18 lei/kg
blugii adusi de tiristi si vaporeni - ~1.000-2.000 lei
intrarea la piscina la 'lido' - 15 lei
benzina - 9 lei/l 

cartile si manualele dupa cum imi amintesc erau ieftine, ce-a mai scumpa carte care am cumparat-o la scoala prin anii 83 a fost un dictionar al limbii romane pt elevi parca 70 lei, o varianta mai completa costa 150lei, insa multe dictionare erau destul de eftine intre 10 si 20 lei de engleza, rusa, franceza, germana, cartile tehnice nu prea depaseau 20 lei, eram abonat la revista tehnium care era 3 lei exemplarul abonamentul nu mai stiu, acum ma ingrozesc cand trebuie sa cumpar cate o carte la copii 

Primul salariu in '88 2300 si ceva de lei. Carpati 3,25, Snagov 10,50, ziarul 30 sau 50 de bani (Informatia Bucurestiului respectiv Scanteia), camera la mare confort Ib (fara frigider) cam 39 de lei pe noapte de persoana (in '89 in primul concediu am spart cam 3000 intr-o saptamana la mare cu mandra facandu-mi toate poftele care se puteau face atunci) etc. 

1971 - Bucureşti, abonamente transport în comun
TRAMVAIE:
1 linie - 20 lei
2 linii - 30 lei
3 linii - 40 linii

AUTOBUZE PREORĂŞENEŞTI
1 linie - 60 lei

TROLEIBUZE
1 linie - 48 lei

Ştiu că la un momendat litrul de benzină era 15 bani, apoi s-a făcut 30 de bani (probabil sf. aniilor '50, începutul aniilor '60). Mare noroc să ai o maşină pe atunci
Biletul de tramvai în Bucureşti (anii '50-'60)/secţiune (o linie putea să aibă între 1 şi 2 sec ţiuni de taxare, în funcţie de distanţă): cls. 1 - 30 bani; cls. 2 - 25 bani.

Mâine dacă găsesc Mesrul Trenurilor 1988-1989, pun şi tarife C.F.R. 

Fotografia era o ocupatie cred rentabila, pozele le faceam singur dupa ce veneam de la scoala, cu un aparat de proiectie scolar modificat, chestia de facut poze o publicasem prin tehnium anii 82 sau 83 revista din mai parca, in 82 am facut prima poza color pe un fel de hartie NC4 ungureasca care costa 96 lei pachetul de 100 bucati 6x9 si solutia aferenta vre-o 65 lei pt a prelucra cele 100 buc, filme foloseam ORWO gasisem cam 90 lei filmul daca nu ma insel, cele albnegru erau facute de azopan si erau 18 lei, in 83 mi-am luat alt aparat foto romanesc (orizont amator d) pe care am dat 500 lei si mi se parea destul de bun la vremea aceea 

Pentru mine era ceva mai bine atunci, fiind la tara. Nu aveam apa curenta, deci nu ne deranja programul (de la oras), iarna nu duceam lipsa de lemne pentru soba, cozi - nu, era tata primar  . Nu stiu, sub unele aspecte era mai bine decat acum. Sau am avut eu o copilarie prea frumoasa. 
Pentru carcotasi: da, am stat si eu la cozi pentru painea care se dadea pe baza de cartele, pentru butelie, am avut si noi lipsuri, am prins si program de apa (la bunica-mea care traieste la oras). Le stiu si e cele rele pe langa experientele placute , dar nu se compara cu lipsurile de acum. 

Fragmente din stenograma şedinţei Consiliului de Administraţie din data de 29 noiembrie 2011


Lucia Hossu Longin : Domnule Preşedinte, în legătură cu punctul 7, când am
cerut eu în acest Consiliu, am cerut crearea unui plafon maximal pentru salariaţi că erau oameni 49 angajaţi, în epoca dumneavoastră, cu o sută de milioane pe lună. Acum, de curând, a fost angajată o tinerică, care nu are o zi de presă, cu 52 de milioane. Am cerut plafonarea acestor...
Anne Marie Jugănaru : La ce redacţie?
Lucia Hossu Longin : La Redacţia Social-Economică, n-are o zi de vechime în
presă, nu ştie nimic, are 50 de milioane, nu se poate!
Lucia Hossu Longin : Această practică este excepţională, eu vă spun de o altă
practică din instituţia noastră, această practică nu-mi dă mie siguranţă că se va proceda corect. Diminuarea numărului de colaboratori. Dacă aducem la TVR Info oameni cu 97 de milioane salariu...
Alexandru Mihai Lăzescu : Care, doamnă, nu este niciunul aşa, care-i ăla cu 97
de milioane?
Lucia Hossu Longin : Este pe drept conex, în fiecare lună, din mai până acum, are 97 de milioane pemtru un talk show, nu vă supăraţi! Nu putem da banii ăştia!
Sorin Burtea : Există angajaţi care sunt de zeci de ani premiaţi peste tot şi au
câţiva firfirici.
Lucia Hossu Longin : Nu se poate!
Alexandru Mihai Lăzescu : Dar n-are, doamnă, pe lună, are pe trei luni.
Lucia Hossu Longin : Asta este cifra exactă, 97 de milioane din luna mai până acum, în fiecare lună şi 61 de milioane colegul ei, în timp ce realizatori care au premii în lume au în jur de 30 de milioane. De ce i-am adus?! În primul rând trebuie s-o învăţ televiziune că nu ştie nimic, în al doilea rând este urâtă, în al treilea rând este greoaie în gândire. Îmi aduc aminte că lau chemat pe doctorul lui Iliescu şi pur şi simplu erau jalnici amândoi, trăgeau de oamenii aceia într-un hal fără hal.


[...........................................]
Alexandru Mihai Lăzescu : Nu este un alt punct, este un material, să zicem, de completare, am zis să discutăm un buget-cadru, practic, este o sinteză într-un fel, a lucrurilor care sunt spuse acolo din perspectiva impactului. Eu am să încep cu o mică prezentare şi după aceea să discutăm câteva elemente. Prima costatare este că plecăm de la următoarea situaţie: avem o povară, o datorie istorică de circa o sută de milioane de Euro, aproximativ, acum cu Euro care mai variază, dar suntem în zona asta.

Alexandru Mihai LăzescuHaideţi, totuşi, să mergem mai departe. Discuţia este aceeaşi, nu contează până la urmă.

Anne Marie Jugănaru : O datorie?! Staţi aşa! 

Alexandru Mihai LăzescuBani datoraţi în diferite forme.

Anne Marie JugănaruO sută de milioane de Euro?!

Alexandru Mihai Lăzescu: 424.635 de mii de lei.

Anne Marie Jugănaru : Când am ajuns?!

Anne Marie Jugănaru : Staţi puţin, acest Consiliu de Administraţie, când şi-a preluat mandatul, deficitul pe care l-a preluat era de 14 milioane sau 15 milioane.

Alexandru Mihai Lăzescu : Ăsta nu este pierderea, nu doamnă, ce vă spun aici nu este pierderea, este ... staţi puţin, ca să facem distincţia...
Anne Marie Jugănaru : Ne produceţi şocuri.
Alexandru Mihai Lăzescu : Nu, nu, nu, şocurile sunt în continuare. Nu este vorba de pierderea contabilă, efectiv. Este vorba de sumele, unde sunt sumele eşalonate, sumele din astea cumulate.
Claudiu Brînzan : dl-e Preşedinte, pierderea este cu datorii cumulate?
Alexandru Mihai Lăzescu : Cu totul, cu datorii rămase din spate..
Claudiu Brînzan : Pierderea este una şi datoriile...
Alexandru Mihai Lăzescu : Asta vreau să spun şi eu, nu este vorba de pierderea contabilă...
Claudiu Brînzan : În material aşa scrie.
Alexandru Mihai Lăzescu : A pus Mirela, acum m-am uitat, a pus deficit, dar termenul nu este pierdere contabilă, eu discut de un deficit, asta înseamnă sume de plată acumulate. Vă dau un singur exemplu. În mod normal, la UEFA avem această descărcare sumele respective pe care le-am reeşalonat, la EBU le-am reeşalonat, ele nu dispar. Sigur că ele nu-ţi apar în pierderea contabilă, dar ele, ca sume de gestionat, rămân în continuare.
Anne Marie Jugănaru : Deficitul nostru bugetar, în acest moment, s-a schimbat radical?
Alexandru Mihai Lăzescu : Nu s-a schimbat radical, ăsta l-am prezentat de nu ştiu câte ori.
Anne Marie Jugănaru : Cât este, doamnă, deficitul?
Mihaela Voicu : Cumulat, din semestrul II 2005 de când suntem pe pierdere atâta este.
Anne Marie Jugănaru : Deficitul bugetar al televiziunii?! Înseamnă că până acum noi am fost informaţi greşit.
Mihaela Voicu : Depinde de cum prezinţi. O dată, sunt datorii neachitate la data prezentei sau totalul pierderilor cumulate la data aia.
Claudiu Brînzan : Asta este pierderea, este clar.
Paul Călin Botez : Atunci haideţi să o luăm altfel. Deficitul când am preluat noi, în 29 iunie 2010, cât era?
Mihaela Voicu : Era 77 de milioane lei.
Lucia Hossu Longin : Niciodată nu am avut cifra asta noi, îmi pare rău!
Cristian Niţulescu : Şi noi într-un an am sporit deficitul cu 23 de milioane de Euro?!
Discuţii în sală.
Mihaela Voicu : În iunie 2010, cumulat pe şase luni, era 77 de milioane de lei.
Anne Marie Jugănaru : Care înseamnă cât în Euro?
Mihaela Voicu : Împărţit la 4.36. În iunie, anul ăsta, era 52 de milioane.
Alexandru Mihai Lăzescu : Ce spune Mihaela, spune următorul lucru. Deficitul pe primul semestru al anului 2010 a fost 77 de milioane de lei în acea perioadă. Noi l-am scăzut pe semestrul I 2011 la 51 de milioane, dar el tot deficit este şi evident că se adună cu ăla. Noi am reuşit să scădem deficitul. Am mai explicat lucrul ăsta, având în vedere sumele care se rostogolesc de la contracte. Am o situaţie pe care o renegociem cu NBC-ul, am o datorie de 9 milioane care apare, renegociem şi o să se ducă în jos, dar în momentul ăsta trebuie s-o iau în calcul. Nouă milioane de dolari aferente anului VI de la acest contract. Acum, că noi o negociem şi o să o ducem la 5 milioane sau poate mai jos, este altă discuţie. Dar lucrurile astea apar. La fel la UEFA, avem 13 milioane pe an. Noi acum le-am reeşalonat, le-am dus, dar suma pe care o avem de plătit, după aia, o să vedem cum o împărţim.
Cătălin Ovidiu Baba : Deci iunie 2010 - 77 de milioane de lei...
Paul Călin Botez : Pe şase luni.
Cătălin Ovidiu Baba Dă-mi voie următoarea întrebare! Care a fost deficitul total în iunie 2010, când am preluat noi mandatul, cu totul, cu datoriile de la NBC, cu Liga Campionilor, cu tot ce aţi avut dumneavoastră acolo?
Alexandru Mihai Lăzescu : Cât a fost Mihaela, 160 şi... trebuie să vedem exact.
Lucia Hossu Longin : În Euro am vrea.
Alexandru Mihai Lăzescu : 169-170 de milioane, ceva de genul ăsta. O să vedem. Bun, haideţi să trecem mai departe!
Cătălin Ovidiu Baba : Când ne cheamă la DNA să dăm cu subsemnatul, să ştim şi noi de unde am luat-o şi unde am dus-o.
Adriana Silvia Meseşian : Să ne lămurim până la capăt. Deci, în iunie 2010 aşteptăm un răspuns şi după aceea în prezent. Nu pot să cred, poate este în lei, cum să fie în Euro?!
Discuţii în sală.
[...........................................]
Alexandru Mihai Lăzescu : Punctul numărul 5 este o chestiune care ţine de bugetul de cheltuieli, este vorba de o sumă care este critică, legată de combustibil, dar am plecat de la premisa, pe filosofia pe care am discutat-o, că scoatem nişte bani de undeva, dintr-un buget ca să completăm acest buget. Horia, explică tu mai bine!

Alexandru Mihai Lăzescu : În primul rând că nu sunt date generale. O să vedem. Eu zic aşa – dacă formula asta funcţionează, putem să o formalizăm.

Sorin Burtea : Asta a mai fost şi pe vremea lui Ceauşescu, a fost foarte bună că de aia s-a schimbat.

Alexandru Mihai Lăzescu : Ce anume?

Sorin Burtea : Formula asta.

Alexandru Mihai Lăzescu : Care?

Sorin Burtea : Asta în care suntem acum cu maşinile la corpul redacţional.

Alexandru Mihai Lăzescu : Nu de asta, ideea este următoarea. Încă o dată, poate este o idee bună sau nu, ideea era de a gestiona pentru că în forma veche erau abuzuri mari la nivelul consumului de combustibil şi a felului în care erau utilizate maşinile pentru diferite situaţii. Atunci am zis, e, hai să centralizăm cumva chestiunea, să vedem fiecare unde se duce în ideea de a avea un control asupra acestor deplasări. Acum putem vedea dacă ...ideea în sine de la care am plecat a fost aceea de a vedea şi noi cum se duc. Faptul că vedeau redactorii, unii redactori şefi erau mai responsabili, alţii mai puţin responsabil, unii se ocupau mai mult, alţii mai puţin.

Sorin Burtea : Am ajuns la organigrama lui Ceauşescu.
Alexandru Mihai Lăzescu : Hai mă, las-o, când spui asta...
Sorin Burtea : Cum să las, dar de ce, este exact aceeaşi organigramă. N-ai lucrat aici pe vremea lui Ceaşcă?
Lucia Hossu Longin : Da.
Sorin Burtea: Şi nu era la fel?
Alexandru Mihai Lăzescu : Şi are vreo legătură?
Sorin Burtea : Păi are.
Anne Marie Jugănaru : Haideţi să revenim la mapă, nu se poate!
Cătălin Ovidiu Baba : Cu un singur amendament, promit că astrăzi nu mai vorbesc! e Preşedinte, consumul de benzină pe un an de zile este în valoare de 2,8 milioane de lei, asta este realitatea, probabil că o să ajungem la 3 milioane, în esenţă o să ajungem la 100.000 de Euro. Din punctul meu de vedere, aveţi votul ca să întreprindeţi tot ce consideraţi dumneavoastră că este cazul, sigur în termeni legali, dacă se reduce consumul.
Alexandru Mihai Lăzescu : Ăsta este sensul.
Alexandru Mihai Lăzescu : Cristi, eu vreau în primul rând să plecăm... premisa este următoarea. Aceasta este o încercare de a gestiona lucrurile un pic mai bine. Sigur că o încercare deranjează multă lume. Pentru că este evident, felul în care s-au gestionat lucrurile până acum este departe de a fi mulţumitor, se umblă în prostie, se duceau cu interese personale, ce să mai vorbim, dacă intrăm în detaliu ne punem mâinile în cap. Încă o dată, dacă o să mă întrebaţi acum dacă este cea mai bună... încercăm o formulă. De aia nu cred că trebuie să umblăm acum, încercăm o formulă să vedem dacă lucrurile se întâmplă mai bine. Spunea Traian data trecută cum se mişcau prin ţară, făceau înconjurul Pământului, cred că am făcut şi o sumă de Km, cât era?
Cristian Niţulescu : dle Preşedinte, la o flotă de 300 de maşini!
Cristian Niţulescu : Eu vă propun următorul lucru concret ca să depăşim momentul, ca la şedinţa din 15 decembrie să avem o situaţie cu consumul de combustibil pe autoturismele mutate, precum şi felul în care s-a făcut activitatea pe ultimele trei luni sau cinci luni, nu ştiu.
Alexandru Mihai Lăzescu : Nicio problemă, este o încercare transparentă.
Cătălin Ovidiu Baba : Consumul pe toate autoturismele.
Cristian Niţulescu : Sau pe toate.
Lucia Hossu Longin : Cristian, eu vreau să-ţi spun următorul lucru: mă izbesc de acelaşi răspuns bun, valabil al tău, ca şi al Preşedintelui, dacă şefii aceştia sunt atât de incapabili şi de toleranţi şi semnează bonuri de benzină, deplasări aiurea, e, nu mai înţeleg!
Anne Marie Jugănaru : Eu zic de mult să o dăm pe  Culcer afară şi nu vreţi să ascultaţi chestiunea.
Discuţii în sală.
Anne Marie Jugănaru : Voiam să vă dau o ştire, o ştire de ultimă oră. Pe blogul doamnei Culcer scrie că îl critică pe  Preşedinte Băsescu şi îl acuză de imixtiune în treburile DNA-ului.

Sorin Burtea : A aflat că n-o propune şefă.

Anne Marie Jugănaru : Şi începeţi să aplicaţi şi sancţiuni pentru că până la urmă iar aducem în discuţie chestiunea cu recompense şi sancţiuni.

Alexandru Mihai Lăzescu : Să ştiţi că am început pe diferite paliere să dăm tot mai multe.

Anne Marie Jugănaru : Aţi văzut că cineva a luat o maşină şi a folosit-o abuziv, sancţiune, nu mai stăm să ne jucăm.

Sorin Burtea : Să începem cu Cernat.

Anne Marie Jugănaru : Începem cu Cernat, n-am o problemă.

Soprin Burtea : Dacă a fost prins de un ziar cu treaba asta...

Lucia Hossu Longin : În fiecare redacţie şeful ei să dea socoteală pentru benzina pe care o consumă, de asta sunt şefi în televiziune să aibă responsabilităţi.
[...........................................]
Alexandru Mihai Lăzescu : Da. Noi am avut o discuţie cu ei în care le-am spus că anumite garanţii le putem trece pe măsură ce le mai eliberăm din alte părţi.

Anne Marie Jugănaru : Nu văd nimic. Haideţi să trecem la vot!

Alexandru Mihai Lăzescu : Da, cele două puncte, deci, deschiderea unui cont bancar, dacă sunteţi de acord cu asta? Dacă sunt abţineri sau împotriviri? Consiliul de Administraţie a fost de acord în unanimitate.

Alexandru Mihai Lăzescu Şi a doua, această hotărâre legată de RBS, într-un fel nu prea avem ce face.

Cătălin Ovidiu Baba : Cum am ajuns să fim cuplaţi cu banca asta, cu RBS-ul?

Alexandru Mihai Lăzescu : Istoric, nu ştiu, Mihaela ştie mai bine ca mine, dar îmi închipui că...

Mihaela Voicu : În 2003 – 2004 era o variantă...

Alexandru Mihai Lăzescu : Cred că în momentul în care s-a scos scrisoarea de garanţie pentru UEFA sau a fost dinainte?

Mihaela Voicu : Dinainte, am avut conturi la toate băncile mari, puternice. Toate acum sunt blocate, în afară de RBS.
Anne Marie Jugănaru : Cum, mai spuneţi încă o dată!
Mihaela Voicu : Sunt blocate, avem poprire de la ANAF.
Alexandru Mihai Lăzescu : Primul este, de fapt, se leagă de discuţia de data trecută, pe plafoane convenite de discuţiile legate pentru jocurile olimpice, de meciurile echipei naţionale şi de UEFA. La UEFA este important să continuăm discuţia dintr-un motiv foarte concret aşa. Noi avem o descărcare de bani la UEFA de circa 19 milioane de Euro până la 30 iunie, lucru greu de...

Cristian Niţulescu : e Preşedinte, iertaţi-mă că vă întrerup, o să vă las să vă continuaţi ideea, fără doar şi poate, dar cred că ar fi util ca la documentul pe care îl vom vota astăzi să ni se aducă plafoanele.

Alexandru Mihai Lăzescu : Da, ele sunt, le-am pus într-o anexă, nu vreau să pun sumele în hotărâre, dar hotărâm o formulă. Noi avem o anexă în care am pus sumele conform celor din stenograma de data trecută...

Cristian Niţulescu : Să o avem şi noi documentul.

Alexandru Mihai Lăzescu : Da, da, cu rugămintea să nu le trecem în hotărâre din motive lesne de înţeles. Asta v-o dăm, sunt plafoane convenite, ca să nu avem niciun dubiu. Vreau să explic, între timp, chestiunea cu UEFA. Acolo, evident, noi nu avem posibilitatea să plătim 18 milioane de Euro şi ceva, că între timp am mai plătit câte ceva pe şase luni. Şi avem două soluţii: ori să găsim o formulă de refinanţare printr-o bancă, ceva, lucru mai complicat sau ce facem noi acum, banii pe care îi avem de dat la UEFA să-i dăm într-un interval undeva în trei ani de zile, ceva de genul ăsta, ca să putem să ne încadrăm în nişte sume. De aceea, este important să păstrăm contactul cu ei pentru că altfel, dacă le-am rupt, şansele de a ajunge la un acord sunt destul de mici. Eu zic aşa, ca să ajungem şi să votăm propunerea respectivă, cum facem, aşteptăm să vină Dana să vă dea anexa, da?

Cristian Niţulescu : Da, este adevărat, însă văzându-le puse pe hârtie acum, am două întrebări şi mă întreb şi vă întreb pe toţi, pentru că nu este o opţiune personală a niciunuia dintre noi. Senzaţia mea este că în momentul în care noi stabilim un plafon de plăţi identic pentru UEFA Champions League şi pentru Europa League, strategic vorbind, nu cred că este OK. Pentru că meciurile dintr-o competiţie nu sunt de valoarea meciurilor din cealaltă competiţie. Asta ar fi una la mână. Şi doi la mână, mi se pare îngrozitor de mari preţurile pentru meciurile echipei naţionale. Nu pentru că nu aş vrea să le luăm, aş vrea să le luăm. Totuşi, luna trecută am plătit 1.900.000 pe câte meciuri?

Alexandru Mihai Lăzescu : Ar trebui să vină Cosmin Cernat că nu am toate detaliile.

Cristian Niţulescu : Asta înseamnă zece meciuri, ceea ce înseamnă 190.000 pe meci. Acum dăm 250.000?!

Alexandru Mihai Lăzescu : Asta a fost ce am hotărât, dacă vreţi, dăm în jos.
Cristian Niţulescu : Mi se pare suma prea mare ca plafon pe meci.
Lucia Hossu Longin : Este pe toate meciurile.
Cristian Niţulescu : Nu, doamnă, este 250.000 de Euro pe meci.
Alexandru Mihai Lăzescu : O să vină Cosmin, chiar nu ştiu toate detaliile.
Alexandru Mihai Lăzescu : Cosmin, hai că mai sunt nişte întrebări legate de...
Cosmin Cernat : Cu mare plăcere vă răspund.
Cristian Niţulescu : Cosmin, noi avem nişte discuţii legate de plafoanele pentru UEFA Champions League şi Europa League. În condiţiile în care interesul nostru major este, de fapt, pentru Europa League pentru că acolo vom avea echipe româneşti, este posibil ca în UEFA Champions League să nu avem.
Cosmin Cernat : Este adevărat, sunt şanse mult mai mici.
Cristian Niţulescu : În condiţiile astea, a avea două plafoane egale este OK ca strategie? Pentru că negociem cu aceiaşi oameni.
Cosmin Cernat : Da, corect. Până la urmă, sigur, aşa cum au încercat şi ei să ne spună în prezentările pe care ni le-au făcut, finalmente contează nu suma pe care o dai pe meci, să zicem, pe ambele competiţii, ci suma la care ajungi. Acum, sigur că noi putem să urcăm în oferta noastră, că vom trimite, în fapt, două oferte. Dar pentru că este mai mult preţul pe Europa League şi să-l scădem pe cel de UEFA Champions League. Deci, putem să...
Alexandru Mihai Lăzescu : Cristi cam asta spunea, adică să fie mai flexibil.
Cristian Niţulescu : În afară de asta, ca documentul ăsta să fie OK în momentul în care îl aprobăm, ar trebui să ştim, totuşi, despre câte meciuri vorbim.
Cosmin Cernat : Sunt 15 meciuri de Europa League, deci un meci şi la UEFA Champions League sunt două pachete: un pachet care are 16 meciuri şi unul care are 18 meciuri. Pachetul de miercuri are 18 meciuri, incluzând aici şi finala UEFA Champions League şi Super Cupa Europei.
Cristian Niţulescu : Bun. Deci, noi vorbim în condiţiile astea, dacă înţeleg eu corect, de un plafon de negociere de trei milioane de Euro, corect, pentru competiţiil europene?
Cosmin Cernat : Da, cam aşa, trei milioane trei sute...
Cosmin Cernat : Indiferent că este vorba de UEFA Champions League sau Europa League.
Cosmin Cernat : Exact.
Cristian Niţulescu : Noi ne pregătim în condiţiile astea şi asta aş vrea să fie foarte clar, noi ne pregătim să dăm trei milioane de Euro pe una dintre competiţii?
Cosmin Cernat : Nu, pe amândouă.
Cristian Niţulescu : Întreb. Pentru că în condiţiile astea, mandatând în felul ăsta negocierile, comisia de negociere poate decide dau trei milioane de Euro şi cumpăr Europa League, ceea ce nu mi se pare corect.
Cosmin Cernat : Nici nu este. Eu am venit aici şi în tot ceea ce am susţinut, am susţinut exact chestia asta. Undeva la o sută de mii, am spus eu maximal, dar în condiţiile în care luăm 31 sau 32 de meciuri.
Cristian Niţulescu : Tot la trei milioane ajung.
Cosmin Cernat : Tot trei milioane ajung, dar una este să dai trei milioane pe 15 meciuri şi alta pe 30, este o diferenţă...
Cristian Niţulescu : Nu credeţi, stimaţi colegi, că ar fi îndreptăţit ca aceste lucruri să le punem în documentul pe care îl semnăm? Vă întreb.
Alexandru Mihai Lăzescu : Bun. Putem să convenim într-un fel. Cum să spun, dacă le punem într-o hotărâre, ele devin... Asta era singura problemă - hotărâm ce avem de hotărât, dar să nu le punem în corpul hotărârii sau dacă vreţi, o punem separat, în sensul ăsta. De asta am şi venit cu anexa. Altfel o să circule cifrele şi degeaba ne ducem la negociere.
Alexandru Mihai Lăzescu : În situaţie limită se mai poate. Evident că interesul scade sau creşte în funcţie de cum stai în clasament. Eu v-aş propune ca formă următoarea chestiune: să avem cu câteva semnături pe anexa asta, dacă vreţi să o mai completăm, dar să n-o publicăm şi o punem cum am mai făcut altă dată, o punem într-un plic ca să avem o bază. Dacă este OK pentru dumneavoastră? Nu aş pune-o în corpul hotărârii, putem adăuga chestiunea legată de negocierea cu UEFA ca s-o includem acolo. Şi la plafoane dacă rămân astea sau vreţi să mai schimbăm ceva? Să o puneţi ca s-o formulăm într-un fel şi nu ştiu dacă trebuie să semnăm toţi. Semnăm câţiva ca să fie din diferite părţi, cum vreţi. Să avem asta să o punem undeva ca bază de... Sunteţi OK cu formula asta?
Alexandru Mihai Lăzescu : Atunci v-aş propune să fim de acord cu următoarele precizări: să facem la sfârşit anexa asta ca să adăugăm negocierea cu UEFA, că aşa am convenit aici, putem să spunem şi priorităţile că mie mi se pare că sunt valide, adăugăm pe hârtie, semnăm toţi sau o parte dintre noi, o punem într-un plic, cum am făcut şi data trecută. În condiţiile astea, sunteţi de acord cu aprobarea punctului 2? Cine este pentru? Abţineri? Împotriviri? Consiliul de Administraţie a fost de acord în unanimitate.
Curtea de Conturi şi DNA, sesizate
Lia Olguţa Vasilescu a anunţat pe blogul propriu că va sesiza luni Curtea de Conturi şi, ulte­rior, şi DNA dacă această ins­ti­tuţie nu demarează din proprie iniţiativă cercetarea situaţiei fi­nanciare a TVR. "Şocant! TVR a ajuns la datorii de 100 de mili­oa­ne de euro! Cât TAROM şi Poşta Română la un loc ! Jaful e egal cu cel al «băieţilor deştepţi» din energie! Citiţi stenograma Consiliului de Administraţie, unde Lăzescu anunţă proporţiile de­zas­trului şi propune tot felul de contracte dubioase, chiar şi în aceste condiţii ! Vă reamintesc că săptămâna trecută acelaşi domn Lăzescu nu a fost în stare să-mi răspundă la nici una din întrebările puse în Comisiile parlamentare de Cultură despre angajări în plină criză, salarii de mii de euro pentru directori şi consilierii lor, contracte păgu­boa­se, emisiuni de zeci de mii de euro cu rating zero", susţine Lia Olguţa Vasilescu, membru al Comisiei de cultură din Senat.

Rodica Culcer – da, Iosif Sava – ba
Reprezentanţii USL în Consiliul de Administraţie al TVR au ce­rut, într-o scrisoare deschisă, fostului director al Direcţiei Emisiuni Informative şi Sport din TVR, Rodica Culcer, re­tra­gerea din concursul organizat de instituţie pentru ocuparea postului, rămas vacant după ce aceasta a împlinit vârsta de pensionare. "Spre exemplu, Iosif Sava a fost destituit din funcţia de Redactor Şef, imediat după ce i-a ieşit decizia de pensio­nare. Nici măcar nu a mai fost lăsat să colaboreze, fiind obligat în ultimii doi ani de viaţă să se transfere la PRO TV. Instituţia se află într-un proces complex de reformare, se vor disponibiliza 10% din salariaţi, şi în aceste condiţii insistenţa doamnei Culcer de a rămâne în fotoliul directorului de ştiri ni se pare lipsită de temei legal şi de conştiinţă mo­rală. (...) Am încercat (fără succes) la ultima întâlnire a CA  o analiză a modului în care CD al TVR a întocmit condiţile de participare la concurs, aproape toate cu dedicaţie doamnei Culcer (studii universitare de ştiinţe umaniste, ştiinţe ale co­mu­ni­că­rii, management), sunt excluşi astfel absolvenţii de alte specia­li­zări politehnice, 10 ani minimum de experienţă în au­di­o­vi­zual, 3 ani minimum de condu­ce­re în audiovizual, condiţii pe care nu le poate îndeplini un candidat sub 40 de ani", se arată, între altele, în documentul citat.
Concursul va fi organizat la în­ce­putul acestei săptămâni, şi la el s-au înscris Rodica Culcer, Ce­­zar Ion (director în cadrul ins­ti­tuţiei) şi, conform unor sur­se din TVR, Remus Ion, de la B1 TV.


Pensiile si salariile, inghetate pana in 2014 - Traian Basescu a promulgat legea


Presedintele Traian Basescu a promulgat, sambata, Legea care prevede inghetarea pensiilor si salariilor.
"Presedintele Romaniei, Traian Basescu, a semnat sambata, 17 decembrie, Decretul privind promulgarea Legii pentru aprobarea plafoanelor unor indicatori specificati in cadrul fiscal - bugetar aplicabile pana la 1 ianuarie 2014", anunta un comunicat de presa al Administratiei prezidentiale.

Potrivit legii, pe langa inghetarea pensiilor si a salariilor bugetarilor, tichetele de vacanta nu se vor acorda in 2012 si 2013, pensiile pentru conditii de risc nu vor creste, iar educatia nu va primi 6% din PIB pana in 2014.

Curtea Constitutionala a respins, in urma cu zece zile, sesizarea depusa de USL la legea prin care se ingheata pensiile si salariile bugetare pentru 2012, stabilind cu majoritate de voturi ca legea este constitutionala. 

Potrivit USL, motivele invocate de guvern in Ordonanta, precum reducerea cheltuielilor publice sau eliminarea riscului de deficit excesiv, nu pot justifica neacordarea unor drepturi.

In plus, Opozitia a reclamat la CCR si incalcarea Legii pensiilor si nerevenirea la nivelul salarial dinaintea diminuarilor pentru bugetari prin esalonarea platii acestora pana in 2016.

"Aceasta ordonanta, la presiunea guvernului asupra Parlamentului, taie salariile si pensiile si in anul 2012. In situatia in care, prin absurd, Curtea Constitutionala va da un raspuns negativ, atunci nu avem decat o singura solutie: sa ii solicitam presedintelui sa nu promulge o lege care este imorala si nelegala, lucrurile acestea nu pot ramane nesanctionate", declara la acel moment liberalul Eugen Nicolaescu.

Curtea Constitutionala a respins si aceasta sesizare a USL privind esalonarea pana in anul 2016 a platii drepturilor salariale castigate de bugetari in instanta.  

De ce sa dam sute de milioane nemernicilor marca culcer , inloc sa-i dam spitalelor , scolilor , familiilor defavorizate , copiilor si viitoarelor generatii ?
Emisiuni imbecile pe banii nostri , de ce ?
Multe emisiuni TVR sunt filmate si redate de multe ori , iar nemernicii care sunt titulari , iau bani , sute de milioane , desi ei nu vin periodic la munca .
Sa militam , ca TVR , sa fie emisiune de stiri si actualitati .
TVR sa redea permanent starea natiunii , stiri , reportaje , realitati la zi din toate judetele tarii


TVR, o batjocora nationala - (Opinii)


Exista un fenomen care naste mai multa revolta decat datoriile aiuritoare ale TVR. Morala si lectiile de deontologie pe care le tin unii dintre angajatii acestei televiziuni, platiti din bani publici, desi ei insisi se afla in cea mai compromitatoare ipostaza. Si nu doar morala. Moralisti ai presei care iau zeci de milioane luna de luna de la o televiziune falita (TVR), dar tin predici despre onestitatea si principiile jurnalistice.
Tovarasi precum Rodica Culcer, Mircea Marian sau Ioana Lupea, care iau luna de luna mii de euro de la o institutie falimentara a statului, pentru a face propaganda partidului si oamenilor aflati acum la Putere, sunt aceiasi voiosi deontologi si acizi critici ai Opozitiei din presa privata (atunci cand au sansa sa se exprime si acolo). Ma intreb cat de pervertita trebuie sa iti fie constiinta ca, dupa ce ai luat bani de la stat pentru a proteja si menaja in gand, in simtire si in exprimare Puterea, sa gasesti resurse psihice pentru a te lansa in atacuri abjecte pe bani privati impotriva celorlalti care nu iti impartasesc ideile cumparate, nici macar proprii?

Cateva fragmente din stenograma sedintei Consiliului de Administratie din data de 29 noiembrie 2011, aparute in presa, bulverseaza orice bun simt. Presupun ca daca nimeni nu s-a dezis pana acum de ele, discutiile sunt cat se poate de adevarate. Ce socheaza cel mai mult este haosul si ambrambureala din capul sefilor care conduc si reprezinta acest monstru falit. Ei nici macar nu stiu cat pierd, de ce pierd si pe unde se scurg resursele lor (evident, nu ale lor, ci tot ale noastre - care platim taxa si abonament si contribuim prin fonduri de la stat la subventiile acordate lor).

Tot asa aflam cum lucreaza adevaratii deontologi din presa romaneasca, incercand sa isi mentina functiile, in ciuda legilor si impotriva bunului simt, practicand un santaj ieftin si subtil la adresa celor care vor decide soarta lor. Ce viata umila si ieftina, in fond! Pasajul urmator explica de fapt totul:

"Anne Marie Juganaru: Voiam sa va dau o stire, o stire de ultima ora. Pe blogul doamnei Culcer scrie ca il critica pe Presedinte Basescu si il acuza de imixtiune in treburile DNA-ului. Sorin Burtea: A aflat ca n-o propune sefa" - fragment din stenograma sedintei Consiliului de Administratie din data de 29 noiembrie 2011, publicata de cotidianul Jurnalul Nationalul.

In conditiile astea, pe cine sa mai mire ca TVR a ajuns sa aiba conturile blocate de ANAF, sa aiba datorii de 100 de milioane de euro si, in ciuda acestor realitati, sa isi permita sa angajeze fatuci fara nicio zi de experienta si fara nicio calitate, alta decat cea de a fi "recomandata" de cine trebuie, pe functii platite cu peste 5.000 de RON. Ma intreb oare ce or simti colegii ei, acei jurnalisti onesti si adevarati care si-au facut intotdeauna treaba asa cum au stiut mai bine, cand vor fi auzit astfel de extravagante? Cu atat mai mult, cand ei stiu ca abia primesc jumatate din leafa fatucii recomandate.

De 22 de ani, TVR a reusit incredibila performanta sa nu se schimbe mai deloc. Din momentul in care se elibera de cenzura comunista si transmitea nasterea democratiei originale romanesti, la sfarsitul lui decembrie '89, si pana astazi, TVR a reprezentat instrumentul prin care Puterea a incercat sa manipuleze, sa ascunda sau sa isi transmita mesajele de propaganda. Acest monstru media falit, Televiziunea Nationala Romana, a devenit posibil pentru ca partid dupa partid a incuviintat aceasta practica. Pentru ca niciodata politicul nu a avut puterea sa se desprinda de lichelismul slugilor din presa.

Si pentru ca, dupa cum am vazut, reprezentanti ai societatii civile, jurnalisti si alte personalitati ale vietii publice au devenit in timp complici si "colaboratori" ai acestui jaf. In loc sa il denunte, ei au ales sa isi asigure viata si sa isi plafoneze cariera intr-o afacere mai dubioasa decat multe altele private. Cei mai tupeisti dintre acestia ne tin si lectii despre onestitate, corectitudine, intelepciune si deontologie.
Salariu de 100.000 dolari pentru absolventii fara experienta. Ce companie ofera atatia bani





Nu mai scapa Tara de lichele si capuse nesimtite


Rodica Culcer, dată afară de la TVR. 

Consiliul de Administraţie a votat încetarea mandatului  


18.01.2012 16:18 



Consiliul de Administraţie al TVR a votat încetarea mandatului prin care Rodica Culcer a fost delegată să conducă Ştirile TVR, însă unii membri ai CA, printre care şi Ada Meseşan, spun că reprezentanţii PSD în consiliu "au forţat un vot, care juridic şi legal este nul de drept". 





"Astăzi s-a forţat un vot care, juridic şi legal, este nul de drept, în consecinţă votul politic forţat de către reprezentanţii PSD în CA al TVR nu poat fi aplicat. Atribuţiile CA nu cuprind dreptul de a rezilia contractul niciunui jurnalist şi fac apel la legea 41/ 94 (articolul 27). Acest aspect a fost susţinut atât de noi, cât şi de juristul Consiliului de Administraţie, dar reprezentanţii PSD din şedinţă au susţinut în mod isteric executarea ilegală a Rodicăi Culcer. Precizez faptul că şi preşedintele CA, Alexandru Lăzescu, a votat împotriva acestei propuneri a PSD şi a recunoscut că nu are o bază juridică această impunere a votului. În concluzie, astăzi, în loc să discutăm problemele reale ale TVR, respectiv măsurile de redresare ale instituţiei, având în vedere deficitul de 100 de milioane de euro, am asistat la un spectacol politic jenant, ruşinos, cu note isterice ale colegilor PSD din CA", a declarat pentru MEDIAFAX Ada Meseşan.

Ea a precizat că, deşi situaţia Rodicăi Culcer nu era pe ordinea de zi a şedinţei de miercuri a CA, reprezentanţii PSD au propus încetarea mandatului delegării Rodicăi Culcer la conducerea Direcţiei Emisiuni Informative şi Sport din TVR.



Ada Meseşan - propusă în CA al TVR de PDL - a precizat că Rodica Culcer a fost delegată să conducă Direcţia Emisiuni Informative şi Sport din TVR de conducerea executivă a Televiziunii Publice (în frunte cu Alexandru Lăzescu, n.r.), nu de Consiliul de Administraţie.

Ea a precizat că şase membri ai CA, inclusiv Alexandru Lăzescu, au votat împotriva încheierii mandatului Rodicăi Culcer la şefia Ştirilor TVR, în timp ce şapte membri CA, majoritatea PSD, au votat pentru.

“Caţavencii” despre slugile din TVR: Frumoşii din televiziunea încremenită


Posted by Valeriu Gardin in MediaSocial Media
Asemeni unei băbuţe plângăcioase care, înainte de a fi un bătrân transsexual laş, a fost o superbă femeie cu barbă, Mircea Marian se plânge pe Facebook de tratamentul ignobil la care este supusă colega sa într-ale sinecurismului, doamna Ioana Lupea. Din tot ce a răzbătut în presă din stenograma şedinţei Consiliului de Administraţie al TVR, Mircea Marian a reţinut doar că Ioana Lupea a fost declarată „urâtă“ de către Lucia Hossu Longin.
Discuţia era, de fapt, nu despre înfăţişarea doamnei Lupea sau a domnului Marian, ci despre salariile şi competenţele lor în materie de televiziune. Citatul exact din esteta LH Longin este: „În primul rând trebuie s-o învăţ televiziune, că nu ştie nimic, în al doilea rând este urâtă, în al treilea rând este greoaie în gândire“. Asta, după ce i se reproşase lui Alexandru Lăzescu faptul că Ioana Lupea are 9.700 de lei lunar pentru emisiunile de la TVR Info, iar Mircea Marian 6.100 de lei. Dacă salariul doamnei Lupea a mai fost negat cu jumătate de gură, cel al domnului Marian a trecut mai departe prin aprobare tacită. Aşteptam măcar de la Mircea Marian, pe contul său de Facebook, o dezminţire fermă, de genul „Nu câştig 6.100 de lei lunar de la TVR Info“. Dar domnia sa a preferat să spună, din nou, că are o clauză de confidenţialitate, din cauza căreia nu poate spune ce salariu are de la buget. Toate jafurile istorice din bani publici, de la mai recentul contract Bechtel până la mai vechile privatizări din anii ’90, s-au desfăşurat sub acoperirea clauzelor de confidenţialitate. De ce ar fi altfel în cazul acesta?
Dar dincolo de faptul că cei doi sunt plătiţi din banii noştri pentru a presta lipsă de performanţă profesională, rămâne credinţa lui Mircea Marian că merită un tratament preferenţial pentru că este unsul în televiziune al preşedintelui ţării: „De la doamna propusă de PNL nu aveam aşteptări, dar m-a durut tăcerea unui personaj numit acolo de Traian Băsescu şi cu care, în nemărginita noastră naivitate, credeam că suntem prieteni…“. O recunoaştere mai clară a aşteptărilor unei slugi dezamăgite nu am citit de multă vreme şi nici nu mă aşteptam să citesc. Căci dacă frumuseţea nu este necesară pentru alegerea unui moderator de emisiune, inteligenţa ar fi trebuit să fie o condiţie sine qua non. Se vede treaba, însă, că mai-marii ţării preferă în continuare să se înconjoare de slugi proaste, doar ca să pară ei mai inteligenţi.
Sursa:catavencii.ro


Mercenarii regimului de la TV

Ieri seara am avut ocazia sa particip la o emisiune de dezbateri politice la TVR – televiziune platita din taxa pe care o achita in mod fortat fiecare cetatean roman, si din fonduri de la bugetul de stat. Dincolo de faptul ca legea si modul de finantare obliga TVR la o echidistanta politica speciala (in raport cu media private, detinute de „Mogulii” cu care s-a tot luptat dl. Basescu; dupa ce i-a arestat putin, au trecut de partea lui si au fost „reevaluati”), TVR a produs pana in momentul de fata si o gaura de cca 40 milioane de Euro, gaura ce va fi acoperita tot de catre noi, deoarece nu poate functiona falimentul care ar fi inghitit de mult orice alta televiziune privata.
Stiam foarte bine ca TVR – in cazul stirilor si emisiunilor politice – este in acest moment sub un control de fier al dnei „Colonel la pensie” Rodica Culcer si ca ma pot astepta la cel mai ostil mediu posibil. Asa a si fost: o doamna moderator care scrasnea din dinti cand imi permiteam sa critic Puterea, cu o atitudine de purtator de cuvant al Guvernului si cu intrebari fara nicio legatura cu agenda publica. Au fost doar atacuri la persoana copiate din Dan Diaconescu si Dan Andronic – mogulii favoriti acum ai lui Traian Basescu. Sigur, nu au lipsit „cetatenii apolitici” care, prin mesaje citite prompt de „impartiala” moderatoare, sa ma infiereze pentru „minicunile” la adresa maretelor realizari ale pedelistilor. Tot tacamul invatat de dna. Culcer la institutiile „speciale” in care a activat inainte de 1989 a fost folosit, dar nu asta e problema. Am fost perfect calm si relaxat si regret ca atat de multi oameni normali s-au enervat in locul meu fata de modul de comportare al TVR care ne-a reamintit prea dureros de aceeasi institutie in „Epoca de Aur”!
Ce nu s-a vazut insa aseara la TVR si merita mentionat:
1. Moderatoarea a persistat in minciuna evidenta cu „invitatiile refuzate” de catre Opozitie la TVR – lasand la o parte fractura logica ca facea aceste afirmatii cu mine in platou! Realitatea este foarte simpla – TVR a refuzat in tot anul 2011 sa ma invite pe mine sau pe Crin intr-un format identic cu cel acordat de 14 ori dlui Basescu, si care sa ne permita sa vorbim. Am fost mereu chemati cu 3 sau mai multi participanti, toti la fel de „independenti” ca si doamna de ieri seara, cu acelasi apetit de a vorbi non-stop peste invitat si de a-i adresa intrebari la care sa raspunda tot ei!
2. Ieri am avut parte de o exceptie, deoarece unul din cei mai dedicati „poeti de curte” ai Regimului Basescu era in concediu – Dl Turturica; in plus, probabil ca un alt membru al „Corului” responsabil cu odele aduse Maretului Carmaci Basescu - ma refer la sinecuristul Mircea Marian, era probabil pe la casierie la Dan Andronic, de unde sarmanul isi completeaza veniturile de 60 milioane/ luna, primite din banii publici ai TVR; asa ca a doua oara nu mai vedem noi asa ocazie; si nici vorba sa mai vedeti o emisiune cu Ponta sau Antonescu la TVR 1 in perioada urmatoare; poate ca in campanie o vor face alaturi fiind fortati de lege, cine mai stie?
3. Monitorizarea oficiala pe care am tot incercat sa o prezint aseara (si care a adus-o pe distinsa moderatoare in pragul unei crize de nervi) este foarte clara – si se referea la modul in care 3 personaje politice au fost mediatizate la TVR in anul 2011! Iata cum sta situatia, conform datelor oficiale obtinute de la CA al TVR, dar ascunse mereu de Culcer&Co.
La stiri durata este exprimata in secunde. De notat ca :
A. Pe TVR1, Basescu are 48 de mii de secunde in 350 de aparitii, in timp ce Ponta are ABIA 6.500 DE SECUNDE IN PESTE 270 DE APARITII. Asta inseamna ca TOATE aparitiile lui Basescu au fost CONSIDERABIL mai lungi decat ale lui Ponta.
B. In cazul lui Antonescu raportul este: Basescu 48.000 de secunde la 3600 de secunde Antonescu.
C. Daca impartim numarul de secunde la numarul de aparitii rezulta media urmatoare:
Stiri TVR pe anul 2011:
BASESCU – 136 DE SECUNDE/APARITIE – adica peste 2 minute aparitia;
PONTA – 24 DE SECUNDE/APARITIE – adica de aproape 5 ori mai putin ca durata pe stiri fata de Basescu;
ANTONESCU – 23 DE SECUNDE/aparitie – tot cam de 5 ori mai putin ca Basescu.
D. In cazul emisiunilor, lucrurile stau altfel. Sunt monitorizate aparitiile, chiar daca persoana nu a fost prezenta in studio. Asta inseamna ca intr-o emisiune de analiza, sa zicem, e dat un sincron de 24 de secunde al lui Ponta sau Antonescu – care e considerata o aparitie! La fel si cu aparitia „analistilor” prezenti permanent in platou sau a altor invitati de la Putere, care stau o ora la emisiune, desi Ponta si Antonescu nu au fost niciodata in 2011 in studio la TVR1 (au fost doar o singura data, impreuna, in data de 1 decembrie la TVR Cluj – transmis pe TVR 3!)
Concluzii – azi avem un TVR in faliment financiar, platit din bani publici obtinuti fortat de la populatie prin taxa TV, desi cei mai multi sunt deja abonati la un furnizor privat de televziune (asa numitii „cablisti”),complet controlat politic de un fost ofiter de informatii al structurilor dinainte de 1989, tinut in functie impotriva legii dupa iesirea la pensie, secondata de ultimii sinecuristi ramasi in slujba Regimului Basescu si platiti gras pentru „colaborarea” lor cu sute de milioane din bani publici! Iar acestia ascund datele adevarate din care rezulta ca, daca aveti proasta inspiratie sa va uitati la politica la TVR, la fiecare minut despre Ponta sau Antonescu (calculati impreuna) sunteti obligat sa suportati 5 minute cu Traian Basescu!
Solutia - un proces transparent de inlaturare din TVR a persoanelor aservite politic si institutional, de tipul Rodica Culcer; imputarea si recuperarea sumelor de bani cheltuite nejustificat pentru aducerea din afara TVR a unor „mercenari” care sa faca „treburile murdare” comandate de la Cotroceni; o noua lege a SRTV care sa asigure transparenta decizionala si financiara si ridicarea controlului politic; un audit independent si un management profesionist pentru institutie. Aceasta va fi una din prioritatile legislative ale USL!

TVR face emisiuni proaste pe banii nostri , folosind formate expirate. Capacitatea de inovatie in TVR este nula. Vedetele TVR sunt fie incepatori slabi, fie vedete expirate si refuzate pana si de 0TV

Cel mai probabil TVR va lua un politruc, poate unul de prin ministere, si pe langa lista lunga de afectiuni care te pot curata, va mai da o limba lui basescu si extraordinarului sistem de sanatate.
Emisiunea dr. Pdl va fi un real esec dintr-un simplu motiv. In romania, sintagma dute la medic nu functioneaza. Romanii au fobie fata de sist. de sanatate, si nu se desprind din cotidian decat cand nu se mai poate!

Postul public de televiziune a achiziționat licența pentru talk-show-ul Dr. Oz, care va debuta cel mai probabil în toamna aceasta la TVR.


Potrivit informațiilor Paginademedia.ro, varianta autohtonă a talk-show-ului american găzduit de celebrul doctor Oz este în pregătire. Deocamdată nu a fost ales un “Doctor Oz” român, un medic care să fie gazda programului.

În România, varianta originală a emisiunii este difuzată de postul Euforia.

Mehmet Cengiz Oz, cunoscut publicului de televiziune ca Dr. Oz, este un medic american (specialist în chirurgie cardio-vasculară, absolvent al Universității Harvard), devenit celebru datorită show-ului lui Oprah Winfrey. Dr. Oz a apărut în The Oprah Winfrey Show între 2004 și 2009, ca invitat, oferind sfaturi pe teme medicale într-un mod inedit, cu mult umor, dezinvoltură și demonstrații practice spectaculoase.
Ca urmare a popularității dobândite datorită emisiunii lui Oprah, Dr. Oz a devenit, din 2009, gazda propriului său talk-show, care se bucură acum de un mare succes în toată lumea.

Pentru varianta autohtonă a show-ului nu s-a găsit încă medicul român potrivit să prezinte show-ul, și aceasta nu este deloc o misiune ușoară. Deoarece, pe lângă studiile medicale solide, gazda trebuie să fie un personaj carismatic, spontan, să aibă simțul umorului și, nu în ultimul rând, să fie un bărbat șarmant și convingător, pentru că producția se adresează preponderent unui target feminin.
De asemenea, în formatul original, Dr. Oz are și o echipă pe măsură, compusă din medici cu diferite specializări.



Opinii
Este si acesta sau mai ales acela cind cei lipsiti de scrupule, ajung ca sa ne faca morala dupa cum interesul poarta fesul .
Pentru Leca democratia se masoara dupa citi bani ai in buzunar .
La Nastase , ea se masoara in tablouri sau neveste cu origini nomenclaturiste .
Pentru Ponta si Antonescu democratia exista atunci cind in drumul spre functia suprema nu ai ghinionul sa mai existe si un Basescu .
Acum , cind liderii romanilor , cu bunele si relele lor au fost, sau s-au compromis singuri, orice parazit propulsat in fata pentru bravada de a fi golan tupeist pe sticla , ne poate vorbi sau se poate revendica un HAVEL..... 
Cele postate de catre Victor,sunt reale! Fosta Televiziune Romane a devenit TVB(T.V.Basescu).Ei stiu sa faca numai emisiuni omagiale,mai ceva ca pe vremea lui Ceausescu! Asa au facut cu Flutur,cu Boc,Anastase,Basescu etc! Cand Basescu a fost huiduit de catre rezervisti la Iasi,de 1 decembrie ,nu au transmis,in direct evenimentul! Toti romanii neportocalii,cei umiliti de catre Basescu si clanul lui mafiot,nu vor sa mai plateasca ,din putinii bani care le-au mai ramas,pe cantaretii lui Basescu! Sa se permita fostei televiziuni publice,sa devina comerciala,sa treaca pe societate comerciala,sa traiasca din profit! Nu mai vrem sa platim taxa obligatorie pentru pupincuristii lui Basescu! 

In cazul in care va ganditi la o eventuala reorganizare a TVR poate vor ramane doar TVR1 si maximum TVR2, dar si ele sa “suga” bani dupa legile pietii si nu din factura ENEL, de la firmele de cablu (care sunt platite tot de noi) si alocatii bugetare. Sa-i mai lasam pe acesti plescari, abonati la multi bani publici, sa-si manance painea muncind si facand rating nu stand cu o mana sub barbie (sa-si ascunda gusa) si emitand platitudini (vezi emisiuni cu Plesu, Liiceanu, Patapievici si alti intelecuali rasati). In ceea ce priveste restul posturilor, capusate de sinecuristi, cum ar fi TVR HD(Hunedoara sau high definition) cred ca va vor fi necesare si studiile moscovite ale sefei culturii de la deputati. 


Ca de obicei, in orice emisiune va ascutiti dintii ! daca e sa vorbiti de egalitate in minute cu presedintele tarii, la TVR1 , s-avem rezon !Prea multa egalitate nu face bine, si veti simti si domnia-voastra, cand veti ajunge in pozitia dumnealui, pe care v-o doresc cu conditia sa aveti mai multa decenta vis-a-vis de functii si varsta. Presupun ca inainte de orice pozitie politica , cei 7 ani de acasa trebuie sa primeze.
In alta ordine de idei , ati facut referire la bani investiti aiurea pe partiile din Poiana Brasov ,unde nu-i zapada (cand vrea opozitia !!!). Eu traiesc si schiez pe acesti munti de vreo 55 ani, cu ani mai bogati in zapada, mai saraci in precipitatii, foarte vantosi sau cu saptamini de ger, cand inghetau instalatiile pe cablu. Am urcat si muntele pe jos cu schiurile in spate,am batut partia cu propriile schiuri ca se ne nivelam terenul, am schiat si pe partii pietroase,pt. ca vantul viscolea zapada,si pe partii dure ca sticla din cauza gerului. Nu mai faceti aprecieri nepotrivite,referitor la aceste investitii inutile in Poiana Brasov:cand veti fi schiorul acela ,care sa iubiti muntele,zapada, schiul in orice conditii, incat sa schiati pe orice vreme, zapada, partie atunci puteti fi malitios.Pe mine ca veche brasoveanca ma doare cand se schimba ceva pe munti, in imprejurimi doar pt. turism sau jocuri sportive, dar pe de alta parte, trebuie sa accept ca vin generatii noi, care nu vor mai face sport cum am facut noi, care nu vor mai locui modest cum am trait noi, iar investitiile sunt atat de necesare, nu doar simple imbunatatiri. Trebuie sa gandim a-la-longue, sa le facem viabile pe termen lung.
cu deosebit respect, stefana
PS
lacul din Poiana Ruia, va fi cireasa de pe tort, in toiul verii:de-abia astept sa urc pe jos, fie iarna ,fie vara si sa iau la picior tot muntele , ceea ce va doresc si dvs.sa aveti timpul si puterea s-o faceti, fara resentimente politice



E zapada când vrea puterea ! Cel mai concludent si recent exemplu LA BE 1 Tv. care în netarmurita dorinta de a cânta în struna esuatei puteri, arata ca la Gura Humorului e o zapada “de n-ai unde sa dormi la noapte” când de fapt era o vreme de primavara ca în majoritatea regiunilor tarii si nici pic de zapada. N-au reusit sa prosteasca pe nimeni, pentru ca multi humureni au dat telefoane la alte televiziuni si au demascat nemernicia ! Sigur, era o înregistrare din alti ani când ninsese si au mai pus si câtiva cioflingari – exact ca pe vremea lui ceausescu – sa tamâieze pe potentatii zilei si sa arate ce extraordinare conditii sunt acolo.
Spui ca trebuie gândit pe termen lung, foarte bine, atunci informeaza-te ca tari ca Austria de ex. nu mai fac pârtii de schi decât de la o anumita altitudine destul de mare, pentru ca vremea nu mai
permite acest lucru. La noi însa nu conteaza nimic, decât sa se fure bani cât mai multi si cât mai usor. Tocmai de aceea nu ne înghesuim sa luam bani de la UE, pentru ca astia trebuie justificati, pâna la ultimul cent.
Draguta brasoveanca, spui ca faci schi de vreo 55 de ani deci ai o vârsta respectabila poate din aceasta cauza gândesti ca pe vremea împuscatului, “pre multa egalitate nu face bine” ! Te anunt ca suntem în anul de gratie 2012 si suntem în DEMOCRATIE, volens/nolens trebuie sa acceptati, voi toti ceausisto-basistii, voi domnii fosti tovarasi ca lucrurile s-au schimbat si pentru aceasta schimbare s-a varsat sânge ! Si nu vom permite nici în ruptul capului întoarcerea la dictatura indiferent ce nume ar purta ea !
Cât despre cei 7 ani de acasa, reproseaza lui basescu, el este cel fara educatie si mai mult tot ce atinge se usuca !
Mai multa condescendenta fata de Victor Ponta, nu ti-ar strica, nu cred ca te-ai putea trage de sireturi cu el ( s-ar putea ca pentru asta sa nu ma posteze – dar îmi asum ca tot e la moda asumarea !)
PS ai grija cu schiatul ca si Huidu se dadea mare schior si a dat cu nasu-n pom de i-au sarit capacele ! si el era tot un fel de nemuriciu ca tine !

PSD Caraș-Severin demască acțiunea de împărțire a fondurilor către primării
PSD Caras-Severin aduce în atenție modul clientelar față de cum sunt împărțiți banii Consiliului Județean, primarii din arcul guvernamental fiind principalii beneficiari ai acestor fonduri.
” În continuare consilierii judeţeni ai PSD Caraş-Severin NU vor mai vota nicio hotărâre de Consiliu Judeţean până când nu vor primi explicaţii la întrebarea: De ce municipiului Reşiţa nu i s-a acordat niciun leu, iar primăriile PSD şi PNL au rămas fără banii necesari cofinanţării proiectelor europene aflate în derulare?”
Pen că ayatollahul masonsky frunză”verde” împarte BANUL PUBLIC după bunul său plac, d-aia !
Mafiile PD-L : mafia PD-L Caraş-Severino prin Donul Sorin-LACHE frunză”verde” se grijesc de seceta pozonarelor perso ŞI de colectarea banilor necesari puşculiţei PD-L, deci dau acolo de unde lovelele se întorc.
- păcăliciul Sorin-LACHE, masonul LABĂ-TRISTĂ s-a văitat şi-a schelăit întreaga zi cum că boicotul consilierilor PSD CS , vezi lume, ” întunecimea sa ” îl ia drept nici mai mult, nici mai puţin decât o sfidare la adresa celor care cică l-ar fi votat tartor al CJCS – cretinul se zuită că S-A ALES, n-a fost ales, că i-au cam tremurat brăcinarii în acea perioadă…
- Oţelu Roşu a primit 1 miliard de lei vechi, daaar, masonsky frunză”verde” nu i-a dat de grija cetăţenilor urbei în cauză, ci DE FRICĂ ! Ayatollahul frunză”verde” moare de frica lui Iancu Simion SIMI care se zvoneşte că dacă Frunză-l mai enervează nervos mult…. ei bine, va candida la şefia CJ CS şi i-o trage cum nu i-a tras-o nima-n lume lu nima-n pociacă, nah ! Ba îl şi pârăşte la tanti Nutzi şi la Emil că sub vraja aburilor bahici ar cam fi scos pe gură cam multe la adresa lor… Alte guri de prin târg, cică frunză”verde” ar evita şi să se afle la Trei-Coceni despre faptul că nu decartează la bibanii de la centru cât ar trebui din cât colectează prin stilul impus-smuls, auuuuu… Şi mai are tupeu s-o bârfească pe duduia Nutzişor, auuuu….
D-apăi şezi dracu pe curu tău, băi, Sorine, ” frate ”, şi-aşa eşti de fo ceva ani ” FOSTU ”, geaba-ţi pupă labele ” fraţii ” alcoolici pe la bodega lui Borduz aciuiată-n inima Camerei de Comerţ, fraiere , că tot dijiaba, te rezolvă informativ şi pe tine , duduia, că dacă avu cu ce…..
http://sfinx777.wordpress.com/2012/01/11/ca-n-evul-mediu-judecata/

Răscoala de la Bucova împotriva vechilului PDL-ist Ionesie Ghiorghioni – jefuirea, vandalizarea pădurilor, continuă !!! Frunză face pe niz-naiul !!!
…curat murdar demersul penalilor , oamenii de Curte ai ayatollahului Sorin Frunzăverde…. să fie secetă mare la PD-L CS sau doar setea de bani şi putere a ” fraţilor ” penibili ?
Din ciclul ” MAFIA LEMNULUI – AFACERI CU BUŞTENI ” – Composesoratul Bucova, Caraş-Severino – Drumul forestier din Padurea Bucova, blocat cu jeep-ul de smecherii locali, ciracii lui Gheorghioni. Dialogul vorbeste de la sine. La fel, si fundul unuia dintre cei care au blocat accesul reporterilor spre zona devastate.:
http://www.jurnalul.ro/special/rascoala-bucova-pdl-ghiorghioni-601105.htm


Opozitia chiar nu vede disolutia statului si dezmembrarea tarii ??
Pentru că rapoartele lor privind situaţia Ţinutului Secuiesc, a iredentismului maghiar şi a imixtiunilor politice ale politicienilor din Ungaria în treburile interne ale României sunt ignorate de autorităţi, ofiţeri sub acoperire îşi publică informaţiile pe forumul Wikileaks.
Într-una din postările pe forumul Wikileaks, un ofiţer dezvăluie faptul că deşi a trimis sute sesizări şi memorii către autorităţile române cu privire la Ţinutul Seciuesc şi la matrapazlâcurile produse de maghiari şi de liderii UDMR, însă au fost igonrate cu desăvârşire.
Disoluţia autorităţii statului român (şi probabil a statului în sine) poate fi observată cu certitidine în poziţia oficialităţilor vis-a-vis de problema Ţinutului Secuiesc. Îndrăznesc a o numi problemă, întrucât chiar de la începutul anilor ’90, SRI şi SIE avertizează constant factorul politic (şi uneori organele de urmărire penală competente a aborda problema din punct de vedere juridic) de pericolul reprezentat de iredentismul maghiar şi acţiunile ilegale întreprinse de UDMR, organizaţiile paramilitare maghiare, cetăţenii români de etnie maghiară şi cetăţenii maghiari aflaţi pe teritoriul României.
Trebuie să fim conştienţi de resursele financiare, materiale şi umane relativ consistente alocate de serviciile de informaţii româneşti pentru această chestiune, resurse care provin din buzunarul nostru, al tuturor. Rezultatele muncii ofiţerilor de informaţii în această chestiune sunt considerabile şi deloc de neglijat. Acestea sunt comunicate constant factorilor responsabili, şi mai ales factorului politic care… tace!
Motivele pentru care, din anii ’90, partidele politice au ignorat toate avertizările serviciilor de informaţii pe această chestiune, sunt pe cât de clare, pe atât de josnice: păstrarea puterii politice, dată fiind alianţa cu UDMR. Alianţa cu o organizaţie culturală al cărei statut de partid politic este în cel mai bun caz incert. Dacă privim problema din punct de vedere strict legal, UDMR nu este (încă?) un partid politic aşa cum o cer legile româneşti. Şi asta în timp ce altor partide româneşti li se resping cererile de înfiinţare… Oricând, oricine poate invoca această situaţie în faţa legii. Nu o face nimeni! Există instituţii care chiar au această obligaţie. Aceeaşi indolenţă vinovată!
Şantajul politic constant şi scenetele regizate de UDMR (recunosc, cu multă abilitate politică) la adresa tuturor guvernelor la care a fost parte, se pare că sunt destul de eficiente. Politicienii români cedează uşor, pentru a-şi păstra locul la putere.
Lupta pentru autonomia Ţinutului Secuiesc trebuie sprijinită material de Ungaria – susţine chiar vicepreşedintele Parlamentului maghiar. Afirmaţia a fost facută la o serbare secuiască desfăşurată în judeţul Mureş.
Vicepreşedintele Parlamentului Ungariei Balczo Zoltan, din partea formaţiunii de extremă dreaptă Jobbik, a declarat că Guvernul Ungariei ar trebui convins să sprijine lupta pentru autonomie, nu numai moral, ci şi material. Vicepreşedintele Parlamentului Ungariei Balczo Zoltan a făcut aceste declaraţii în faţa câtorva sute de persoane participante la “serbarea secuiască” de la Ghindari, judeţul Mureş.
El a subliniat că Guvernul şi Parlamentul Ungariei trebuie convinse să sprijine lupta pentru autonomia Ţinutului Secuiesc, arătând că, apoi, Executivul ţării vecine ar trebui să sprijine acest proiect “nu numai moral, ci şi material”.
Ofiţerul recomandă şi măsurile ce trebuiesc luate de autorităţile statului cu privire la problematica maghiarimii:
- reprezentanţii Parchetului ar trebui să se sesizeze din oficiu (au această obligaţie legală, sesizarea din oficiu nefiind o alegere, ci o obligaţie de serviciu!) de săvârşirea infracţiunilor prevăzute de Codul Penal şi legile speciale în vigoare (Codul penal, partea specială, titlul I – Infracţiuni contra siguranţei statului şi Legea nr. 51/1991 privind siguranţa naţională a României). Competenţa materială şi teritorială o au Parchetele din judeţele în care sunt savârşite faptele penale amintite mai sus. Niciun procuror din cadrul acestor Parchete nu s-a sesizat niciodată din oficiu cu privire la
aceste fapte, încălcându-şi grav obligaţiile de serviciu. Aceeaşi indolenţă profesională se manifestă şi la nivelul Parchetului General, care nu înţelege a trage la raspundere procurorii care aveau obligaţia legală de a întocmi sesizări din oficiu cu privire la faptele penale despre care vorbim. De asemenea, reprezentanţii Parchetului sunt obligaţi a proceda la efectuarea de acte premergătoare sau la începerea urmăririi penale (după caz) în toate cazurile în care SRI a trimis informări cu privire la aceste fapte. Niciodată nu s-a întâmplat acest lucru. De ce?
- Ministerul Afacerilor Externe trebuie să îşi exprime poziţia oficială cu privire la acest subiect şi să acţioneze în consecinţă. Inerţia acestui minister este monumentală.
- Aleşii noştri din Parlamentul European ar trebui să îşi exprime poziţia în legatură cu Ţinutul Secuiesc. Nu o fac, deşi toţi ştiu că au susţinerea colegilor din acest for. Şi nu o fac în virtutea unor înţelegeri politice meschine care vizează… aţi ghicit, menţinerea puterii, machiată ca menţinere a alianţei politice.
Orice cetăţean român şi orice persoană juridică română se poate adresa instanţei de judecată pentru constatarea neconformităţii UDMR cu Legea partidelor politice. Dezbaterile pe această temă sunt ample, însă rezolvarea este simplă şi la îndemână instanţelor de judecată.
Legislaţia română ne oferă suficiente pârghii pentru demararea tuturor acestor acţiuni, iar ignorarea lor cu bună ştiinţă de către organele competente reprezintă infracţiuni cu privire la îndeplinirea sarcinilor de serviciu.



IN ROMANIA SUNT SALARII MICI , SALARII MEDII SI 
SALARII DE JEPCARI BORFASI VAGABONZI NESIMTITI
Pe lângă cei care apar pe această listă mai există încă 28 de șefi de serviciu retribuiți lunar cu sume cuprinse între 6.000 și 7.500 RON și 32 de editori și prezentatori de știri cu salarii situate la nivelul 5.500-9.500. De pildă, Adelin Petrișor primește lunar suma de 9.500 RON, iar Livia Dilă are un salariu de 8.500 RON. Și mai sunt și alte nume din această categorie: Mădălina Rădulescu (realizator la Departamentul Emisiunilor Informative) - 9.600 RON, Anca Olteanu - 9.600 RON, Lucian Ionică - 7.500 RON și Cristian Tabără - 9.600 RON. 
Președinte Director General TVR, directori de departamente și directori de canale:
Alexandru Lăzescu - 14.000 RON       Titi Dincă - 12.500 RON     Horia Cazan - 12.000 RON
Rodica Culcer - 11. 000 RON   Dana Deac - 10.500 RON   Cezar Ion  - 11.000 RON
Dan Radu - 12.000 RON   Horia Romanescu - 11.000 RON   Anca Gheorghe  - 11.000 RON

Pupincuriştii TVR, căpuşe plătite cu mii de euro din buzunarele românilor

Ultimele veşti care vin dinspre TVR arată că aceasta este aproape de colaps financiar şi, pentru ca situaţia să fie redresată, e nevoie să crească taxa TV. Adică românii vor trebui să plătească mai mult pentru o televiziune la care nici nu se uită. Pentru că asta reiese din ratingurile TVR.
Pierderea de 100 de milioane de euro este una destul de mare dacă ne gândim la faptul că, prin reducerea concediului pentru creşterea copiilor de la 2 ani la 1 an, guvernul Boc a anunţat că va economisi 100 de milioane de lei, aproximativ 25 de milioane de euro. Deci, pentru educaţia viitoarei generaţii, guvernul Boc face economii, dar la plata pupincuriştilor PDL de la TVR, nici o economie.
Curios e şi faptul că dacă majoritatea angajaţilor TVR cu zeci de ani vechime în TVR au salarii decente, bugetare, vedetele care pupincuresc PDL-ul sunt plătite cu mii de euro.
Să luăm spre exemplu salariul lui Mircea Marian şi pe cel al colegei sale de emisiune Ioana Lupea, doi ziarişti eşuaţi de la "Evenimentul Zilei" direct pe sticla TVR Info. Cei doi încasează pentru emisiunea pe care o realizează de luni până joi salarii nesimţite, cum ar zice Emil Boc. Mircea Marian este răsplătit cu 6.100 de lei (1.400 euro) pe lună, iar Ioana Lupea, cu 9.600 de lei (2.200 euro) pe lună. La un scurt calcul constatăm că Lupea a câştigat din luna mai, de când a început emisiunea, şi până acum aproximativ 12.000 euro, iar colegul său Mircea Marian, aproximativ 8.400 euro. Iar dacă la salarii cei doi stau foarte bine, nu acelaşi lucru se poate spune şi despre audienţele pe care le înregistrează la emisiunea lor. 
Cifrele de rating ale acestei producţii nu sar niciodată de 0,3-0,4%.
În schimb, în declaraţia de avere a (teoretic) pensionarei Rodica Culcer găsim o sumă căreia nici unul dintre parlamentarii României şi nici măcar miniştri nu-i face concurenţă: 123.426 lei net pe an, adică 10.285,5 lei pe lună (sau 102.855.000 lei vechi pe lună). Şi posibilul urmaş (sau contracandidat) al Rodicăi Culcer, tot un propagandist portocaliu feroce, Ion Cezar, nu prea are motive să se plângă. Din contră. În declaraţia sa de avere din 2011 apare că în 2010 a avut un salariu (nu ne dăm seama dacă net sau brut, dar oricum nu asta contează) de 189.799 lei (15.816 lei pe lună sau 158 milioane lei vechi). Ion Cezar este în momentul de faţă director al Direcţiei Editoriale.
Un post cheie pentru actuala Putere - mai ales pentru campania electorală din diaspora - este TVR Internaţional. Şefa acestui canal are de ce să se plângă. Are salariul ceva mai mic decât Rodica Culcer şi Ion Cezar. Adică nu depăşeşte dublul indemnizaţiei unui vicepreşedinte de parlament. 119.246 lei a câştigat în 2010 Beatrice Comănescu. Pe lună, şefa TVR Internaţional a câştigat doar 9.937 lei sau 99 de milioane lei vechi.
În faţa acestor salarii nu pot spune decât atât: ori TVR îşi reduce drastic costurile, ori se desfiinţează. M-am săturat să plătesc pentru o televiziune la care nu mă uit.

12 state din Europa au operat modificări ale salariilor minime în 2012

La începutul anului 2012, salariile minime pe economie au fost modificate în 12 state europene, fiind inclusă și România. În 11 state, schimbările au intrat în vigoare începând din luna ianuarie, iar în Bulgaria un nou nivel minim al salarizării va fi aplicat din luna aprilie, potrivit datelor Federation of European Employers (FedEE).
Modificări au intervenit în Franţa, unde salariul minim a crescut cu circa 2%, până la valoarea de 1.398 euro pe lună, Olanda (1.446 euro), Polonia (344 euro), Slovacia (327 euro), Turcia (circa 300 de euro). 
De asemenea, începând cu debutul anului, salariul minim a crescut în: Ungaria (300 euro), Estonia (290 euro), Malta (685 euro), Islanda (1.200 euro), Belarus (90 euro) și România (700 de lei-circa 160 de euro). În Bulgaria, salariul minim va crește din luna aprilie, ajungând la 148 euro.
În prezent, între statele europene care au stabilite astfel de standarde minime, cele mai mari cuantumuri se înregistrează în: Luxemburg - 1.801 euro, Irlanda - 1.499 euro, Belgia - 1.498 euro, Olanda - 1.446 euro, Franţa - 1.398 euro și Marea Britanie - 1.261 euro. România și Bulgaria se află la polul opus, printre statele cu cele mai mici niveluri ale salariului minim, cu 160, respectiv 148 de euro. De astfel, cele două state se află pe ultimele locuri  la acest capitol între țările membre UE.
(Sursa: FedEE)

Salariul minim ar putea creste la 700 de lei

Ministerul Muncii a propus majorarea salariului minim la 700 de lei, intr-un proiect de lege publicat pe site-ul oficial.
Documentul prevede ca incepand cu data de 1 ianuarie 2012, salariul de baza minim brut pe tara garantat in plata sa fie stabilit la 700 lei lunar, pentru un program complet de lucru de 169,333 ore in medie pe luna in anul 2012, reprezentand 4,13 lei/ora.

Pentru personalul din sectorul bugetar, nivelul salariului de baza, potrivit incadrarii, nu poate fi inferior nivelului salariului de baza minim brut pe tara garantat in plata prevazut anterior, se mai arata in proiect.

Incalcarea acestei prevederi se sanctioneaza cu o amenda de la 1.000 lei la 2.000 lei.

"Cresterea va fi aceeasi si pe net si pe brut", a declarat secretarul de stat al Ministerului Muncii, Valentin Mocanu, la Realitatea TV.

"Cand vorbim de salariu minm, legea ne obliga sa ne cercetam cu sindicatele. Pe medie, indicele de productie e bun, insa trebuie sa tinem cont ca atunci cand vorbim de intreprinderile mici si mijlocii, aceasta nu mai e spectaculoasa", a mentionat Mocanu.

"Pactul pe care domniile lor le-au facut, a aratat ca varianta pana la 700 de lei, nu stiu de unde au scos-o, arata ca, de fapt, datorita acestei cresteri, consumul la bugetul de stat ar fi de 30 de milioane de lei, iar venitul ar fi de 50%, iar, in cazul facut pe formula MM depaseste 100%", a declarat liderul Cartel Alfa, Bogdan Hossu.

"Al treilea lucru, pe care il stie toata lumea, este ca salariul minim este fol ca o manipulare in evaziunea fiscala la gri", a adaugat acesta. 

"Le-am aratat cresterea indicelui productivitatii muncii este de aproximativ 40% pe ultimii 30%, inflatia a urcat cu 20%, iar indicele salarial a scazut. Nu acopera inflatia pe acest an, inflatia pe anii precedenti, in care am avut si inghetarea salariului minim pe economie si este interesat ca, in loc sa fie preocupat de eliminarea evaziunii pe piata muncii, guvernul este interesat de mentinerea evaziunii", a conchis Hossu.  

Guvernul negociaza cu FMI cresterea salariului minim la 700 de lei - Ialomitianu


Guvernul negociaza cu Fondul Monetar International (FMI) majorarea salariului minim brut de la 670 de lei la 700 de lei, a anuntatministrul Finantelor Publice, Gheorghe Ialomitianu
Potrivit spuselor sale, cresterea ar urma sa aiba loc de anul viitor, daca va fi aprobata. 

Pe de alta parte, ministrul Finantelor a precizat, in cadrul unei conferinte de presa sustinuta dupa sedinta de Guvern, ca bugetul pentru 2012 a fost construit fara cresteri de salarii si pensii, precum si fara modificari ale impozitelor si taxelor. 

"Asiguram o crestere economica sustenabila. Daca as face comparatie cu proiectul de buget pe 2008, am putea spune ca acesta este construit pe o baza reala. Avem veniturile prognozate la 33,7% din PIB, iar cheltuielile la 35,6%, cu un deficit de 1,9%", a declarat Ialomitianu. 

Guvernul a aprobat bugetul pe 2012. Salariile si pensiile nu scad, dar cresc?

Ministrul a adaugat ca estimarea produsului intern brut pe anul viitor este de 579,6 miliarde de lei, iar rata medie a inflatiei ar urma sa fie de 3,4 la suta. 

De asemenea, numarul de salariati ar urma sa fie 4,55 de milioane, iar cel al somerilor de 410.000. Bugetul a luat in calcul si o crestere a salariului mediu brut la 2.017 lei.

Bugetul pe 2012, adoptat - Vezi reactiile sindicalistilor

Ialomiatianu a mai precizat ca industria si serviciile vor avea o pondere importanta in cresterea economica de anul viitor, insa nu se bazeaza pe agricultura pentru acest lucru, pornind de la ideea ca 2012 nu poate fi mai bun decat 2011 din acest punct de vedere.