joi, 25 aprilie 2013

Salarii fabuloase de 43000 euro !

Capcana veniturilor medii
Venitul mediu este întotdeauna mai mare decit Venitul Minim, asa că Venitul Mediu nu are legătură cu realitatea Nivelului de trai .

care să acopere 
”COȘUL MINIM DE CONSUM” la cea mai mică pensie .
Deci, dacă pensia Min este 1000 lei și Coșul Minim de Consum este 3200 lei,
majorarea toturor Pensiilor trebuie făcută cu 2200 Lei .

Deci, cu cîi diferența dintre venitul Max și Min este mai mare, valoarea venitului mediu este si ea mai mare, așa că Valoarea medie este un parametru care îi duce în eroare pe oamenii amărîți/ săraci .
Să facem un calcul de exeplu, salariul min = 1000 lei, iar salariul Max este 25.000 lei , deci salariul mediu ar fi (25000+1000) : 2 = 13000 lei .
Să luăm un exemplu aberat cum că parlamentarii si-au dat o compensatie de criză de aprox 4000 lei plus majorarea veniturilot cu circa 2000 lei tot de criză, adică la calculul anterior, mai adăugăm 6000 lei, adică 31000 + 1000 lei = 32.000 lei, la care facem media = 16.000 lei, adică teoretic a crescut nivelul de trai, dar Talpa Țării nu a văzut NIMIC .


Pentru a analiza potențialele efecte pe termen lung asupra venitului pe cap de locuitor, analiștii Euler Hermes au acordat atenție sporită riscului unei „capcane cu venituri medii”. Pe baza previziunilor de creștere economică pe termen lung pre-criză și post-criză, analiștii prognozează că până în 2029, Ungaria, România și Letonia vor avea o tranziție întârziată de câțiva ani, deși prezența lor în UE va preveni intrarea în capcana veniturilor medii. Î
ntr-adevăr, România a înregistrat o creștere constantă a venitului pe cap de locuitor până în 2019. Inițial, se prognoza că România va face tranziția către grupul țărilor cu venituri medii mari cel târziu în 2026, dar criza provocată de Covid-19 întârzie în acest moment prognoza cu încă un an.

Vezi Sursa Info AICI

Sporuri "nesimţite" la Finanţe: 
Un bufetier pleca acasă cu 2.400 de lei, un şofer, cu 4.200

13.413 lei net. Acesta era, înainte de reducerea cu 25% şi de tăierea stimulentelor, cel mai mare venit lunar din Ministerul de Finanţe. Un bufetier pleca acasă cu 2.370 de lei, din care aproape 1.800 erau stimulente.

Venitul net de peste 13.000 de lei aparţine unui director general de la Autoritatea de Certificare şi plată. 9.672 de lei reprezintă salariul şi 3.741 de lei stimulente, informează Money.ro. Datele apar în centralizatorul veniturilor tuturor angajaţilor din Ministerul de Finanţe pe luna aprilie, singura lună în care, la dispoziţia premierului, ministerele au afişat pe site-urile proprii veniturile angajaţilor.

În afara situaţiilor excepţionale, cel mai mic venit a fost de 1.218 lei, aferent unui post de secretar dactilograf, compus din 517 lei salariu şi 701 lei suplimente. Suplimentele erau aşadar mai mari decât salariul de bază.

Măsuri de Austeritate

-Tăierea sporurilor ridicole

-De la Stat, un singur venit, Pensie sau salar !

-Raport 1/4 intre venitul Max și Min !

-Majorarea cu sumă fixă

- Aceeași Lege pentru TOȚI - -Legea Salarizării Unitare

https://ppps2003.blogspot.com/2012/12/salariu-de-primar-pretul-edililor.html



Vezi și

1.  Schema de tratament pentru cazurile ușoare de Covid-19

2.  Romania traiește , încă ,  din inertia bogățiilor create in Epoca Comunistă

3.  Scara de valori a societății romanești 

4.  Hrana vie

5.  Europa privită din viitor 

6.  Planurile in derulare sunt o munca in progres,  veche de sute de ani  

7.  Destinatii uimitoare pe glob

8.  Miracolul japonez- Drum reconstruit în patru zile

9.  Duda a pus mâna pe Casa Regală

10.               Nu poti multiplica bogatia divizand-o !  

11.               Evolutia Laptop - Cântărea 5,44 kg

12.               A fi patriot nu e un merit, e o datorie.! 

13.               În vremea monarhiei, taranii romani reprezentau 90% din populatie si nu aveau drept de vot.

14.               Miracolul din Noua Zeelandă - LYPRINOL

15.               Cea mai frumoasă scrisoare de dragoste

16.               Locul unde Cerul se uneste cu Pamantul

17.               Fii propriul tău nutriționist

18.               Maya ramane o civilizatie misterioasa

19.               Slăbești daca esti motivat

20.               Serbet de ciocolata

21.               Set medical Covid necesar acasă

22.               Medicament retras - folosit în diabet

23.               Brexit-ul - Spaima Europei

24.               Virusul Misterios

25. Inamicul numărul unu al acumulatorilor 

26.               Sistemele solare - apă caldă

27.               Economisirea energiei electrice

28.                Hoțul de cărți

29.               Aparitia starii de insolventa

30.               TRUMP ESTE PRESEDINTE

31.               Microbii din organismul uman

32.               Despre islamizarea Europei. O publicăm integral.  Și fără comentarii. 

33.               „Naţiunea este mai importantă ca Libertatea !”

34.               Masca ce omoară virusul     O veste de Covid  

35.               Primul an de viaţă - Alocatia pentru copil

 


Aceste suplimente au revenit aproape tuturor angajaţilor din minister, în multe cazuri fiind mult mai mari decât salariul de bază. Mai mult, ele au fost încasate şi pentru posturi pentru care o astfel de stimulare a performanţei este discutabilă.


Spre exemplu, un şofer a încasat, în aprilie 2010, un venit net de 4.210 lei, din care 3.226 de lei erau doar stimulente. Un îngrijitor 2 a primit 1.979 de lei, din care doar 495 de lei a fost salariu şi restul de 1.484 de lei stimulente. Un bufetier a plecat acasă, în aceeaşi lună, cu 2.370 de lei, dintre care nu mai puţin de 1.776 de lei erau stimulente.

Salarii nesimţite de aproape 13.000 de lei, la stat. Află cine primeşte sporuri de mii de lei 

Criza nu a ajuns şi la Autoritatea Naţională pentru Restituirea Proprietăţilor unde salariile sunt uriaşe. Potrivit unor documente intrate în posesia România TV, şeful de cabinet al celei care conduce instituţia de stat are un salariu de aproape 13.000 de lei.

Potrivit unui ordin semnat chiar de şeful ANRP, Dorina Danielescu, şeful său de cabinet, Paul Octav Lucian, are de salariu de aproximativ  de 9.500 de lei, la care se adaugă şi sporuri în valoare de aproape 3.500 de lei. Nu este un salariu ilegal, pentru că acea plafonare a salariilor se aplică doar în cazul şefilor de companii şi agenţii de stat.
Totuşi, potrivit unor informaţii şi preşedintele ANRP ar avea un venit total care s-ar apropia de 12.000 de lei. Acea decizie privind plafonarea la maximum 4.800 de lei nu se aplică şi în cazul Agenţiei Naţionale pentru Restituirea Proprietăţilor.
Vorbim de o instituţie controversată, implicată în mai multe scandaluri de corupţie. Cu doar câteva luni, fostul vicepreşedinte al acestei agenţii a fost arestat într-un dosar de trafic de influenţă şi corupţie.

 Sursa 




Cât câștigă unii angajați din Ministerul Justiției și Ministerul de Interne



Un articol de: B1 TV | 02 Mai 2013, 18:52

Peste 11.000 de lei. Atât câştigă într-o lună un director sau un şef de departament din Ministerului Justiţiei sau din Ministerul de Interne.

Asta chiar dacă salariul ministrului este la jumătate. Informaţiile privind salariile imense încasate de la bugetul statului apar în contextul în care Guvernul a dezvăluit recent lista salariilor mari din companiile energetice cu capital de stat.

După ce Guvernul a făcut publică lista salariilor nesimţite din companiile de stat, au ieşit la iveală noi informaţii cu privire la remuneraţiile consistente ale unor angajaţi din Justiţie şi Ministerul de Interne. Este vorba despre directori sau inspectori şefi care ajung să câştige până la 14.000 de lei, cu mult peste salariul încasat de miniştrii Radu stroe sau Robert Cazanciuc.

Şi la Ministerul de Interne un secretar general sau un şef de departament a încasat, în luna martie a anului 2013,  mai bine de 11.000 de lei.

Săptămâna trecută, Guvernul a prezentat lista salariilor uriaşe din companiile de stat. În topul veniturilor nesimţite se află directorul Comisiei de Supraveghere a Asigurărilor, care încasează lunar peste 42.000 de euro.




Guvernul , ca sa nu zic Mîrlamentarii trebuie sa gandeasca un sistem de alocare bugetara catre institutii , pe baza criteriilor de performanta .
Adica , zic eu - daca nivelul evazionarii nu a scazut , anul urmator , se reduce bugetul alocat institutiilor !
Pentru ca , acum , sistemul tembel care a ramas din vremea lui Ceausescu , prevede ca , daca institutia a cheltuit banii alocati anului in curs , anul viitor , institutia v-a primi mai multi bani  

Datorita acestei mentalitați tembele , institutiile cumpara totfelul de tampenii , mai ales spre sfarsitul anului .


Salarii FABULOASE la stat: 43.000 de euro LUNAR, pentru şefii de la Comisia pentru Supravegherea Asigurărilor



Un comentariu:

  1. Buna ziua tuturor celor de pe acest site care vad acest post, sunt aici sa vorbesc despre cum am primit imprumutul meu fara prea mult stres. Am primit un împrumut de 50.000 de dolari din Global Loan Access la o rată de 2%, dacă ați căutat să obțineți un împrumut și ați descoperit că este dificil accesul la Global Loan Access este soluția dumneavoastră. Contactați-i astăzi pentru a obține împrumutul la (globalloanaccess@gmail.com)

    RăspundețiȘtergere